USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Попри апеляцію «Газпром» має виплатити «Нафтогазу» 2,56 млрд дол.

7 Березня 2018 09:57
Навіть попри подання апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу щодо процедурних моментів, "Газпром" все повинен виплатити українському "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів. Крім того, російська компанія ще повинна сплатити відсотки, які нараховуються щоденно.

Про це повідомила прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Олена Осмоловська, передає Укрінформ.

"У них було 90 днів на подання апеляції щодо процедурних моментів. Рішення арбітражу в цей час залишається в силі. Газпром як і раніше повинен Нафтогазу 2,56 мільярди гривень, на які нараховується близько 0,5 мільйона доларів відсотків щоденно", – стверджує вона.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТЯ ВІЙНА. ДО ЧОГО ПРИЗВЕДЕ ВІДМОВА «ГАЗПРОМУ» ПОСТАЧАТИ ГАЗ УКРАЇНІ

Нагадаємо, російський "Газпром" відмовився постачати газ Україні від 1 березня та повернув проплачені кошти. Відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, Україна повинна купувати щорічно в РФ (до 2019-го, коли закінчиться дія контракту) 4 млрд кубометрів газу (раніше було 50 млрд кубометрів). Якщо "Нафтогаз" не купує газ, то автоматично застосовується формула "бери або плати" - тобто Київ повинен заплатити навіть за ті обсяги, які не купував.

Тому "Нафтогаз" і чекав остаточного рішення арбітражу, яке було озвучене 28 лютого, аби почати обов'язкові закупівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан(Крымчанин) Показати IP 7 Березня 2018 11:39
Ага, ЩЩЩассс! Щоб Росія комусь оплатила? Наївниє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus