USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гектари земель і будинок в Криму: що відомо про нерухомість Ігоря Смешка

10 Липня 2019 15:13
Ігор Смешко, який балотується у Верховну Раду 9 скликання на чолі політичної партії «Сила і честь», є власником 14 земельних ділянок, житлового будинку площею 406,6 квадратних метрів у селі Музичі під Києвом, а також мають нерухомість в окупованому Криму.

Про це повідомляє 24 канал.

Ігор Смешко був головою Служби безпеки України у 2003-2005 роках, до того першим заступником голови РНБО. У 2014-2015 року за президенства Порошенка був його радником.

Згідно з офіційними даними, Смешко є власником 14 земельних ділянок загальною площею понад 7 гектарів, житлового будинку площею 406,6 квадратних метрів у селі Музичі під Києвом – і це ще далеко не повний список нерухомості цього кандидата. Із повною декларацією кандидата в нардепи Ігоря Смешка, можна ознайомитись на сайті НАЗК.

На Смешка зареєстроване незавершене будівництво двох житлових будинків площею 143,7 та 510 метрів квадратних у тому ж селі Музичі.
Так виглядає маєток Смешка у Музичах Київської області / Фото: garnahata.in.ua

Також Смешко задекларував паркомісце на 16,3 метра квадратних.

На його дружину Юлію у декларації записано набагато більше нерухомості, зокрема:

земельна ділянка площею 551 квадратний метр в районі Фонтанки, Одеської області;

ще одна площею 8 750 квадратів у селищі Гореничі під Києвом;

25% квартири загальною площею 317,5 квадратних метра у Києві;

квартира площею 127,8 квадратних метрів у селищі міського типу Кореїз в окупованому Криму;

нежитлове приміщення площею 140,3 квадратних метри у Києві;

три машиномісця у Києві, загальна площа яких невідома.

Сім’я Смешка користується базою відпочинку площею 2 269,1 квадратних метри і землею площею 12 960 квадратних метри у селі Рибаківка Миколаївської області, яке належить фірмі дружини ТОВ «Бізнес Консалтинг Центр». Ці два об’єкти нерухомості зареєстровані під іпотеку на юридичну особу.
Ігор Смешко і його дружина Юлія / Фото: gordonua.com

Скільки коштує елітна нерухомість Смешка

Ігор Смешко також є власником ТОВ «Лагуна», яке спеціалізується у сфері готельного бізнесу. Загалом, екс-главі СБУ також належать 16 земельних ділянок:

12 – в Київській області,

3 – у Черкаській області,

1 – в Львівській області,

Сім’я Смешків володіє нерухомістю в тимчасово окупованому Росією Криму. За даними, вказаними у декларації кандидата у нардепи, квартира в Криму коштувала на час придбання у 2012 році приблизно 1,77 мільйона гривень, а нежитлове приміщенням в Києві – 327,2 тисяч гривень.

Хто увійшов у першу п’ятірку партії «Сила і честь»: інфографіка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Алексей Соловьев Показати IP 10 Липня 2019 15:42
Уважаемые граждане! Смешко И.П., будучи Главой СБУ, в конце 2004 года дал распоряжение заключить паевой договор на строительство многоэтажки по ул. Ереванской, 18а между спецслужбой и никому не известным застройщиком, ООО Стабил. В свою очередь, ООО Стабил, не имея собственных средств, привлекло к долевому участию 30 семей обычных граждан Украины, желающих пожить в комфортабельных квартирах. В результате, дом не построили, а средства граждан (эквивалент 3,5 миллиона долларов США) украли. Как выяснилось потом, ООО Стабил было оформлено на родную племянницу Смешко - Харитонову И.С. С ее помощью тот контролировал и распоряжался всеми денежными потоками, поступающими на счет застройщика. Обогатившись на инвесторах, Смешко про них забыл. И не вспоминает. Зато сейчас лезет в Верховную Раду. Зачем? Чтобы работать на благо государства? А, может, заработать еще больше на всех нас? Пожалуйста, думайте, кого выбираете!
—— Показати IP 10 Липня 2019 15:53
Що там показувати, видно що будинок збудований ще за (царя гороха) а нерухомість в Криму вона безцінна...
Навуходоносор Показати IP 10 Липня 2019 17:06
Ни силы, ни чести...Смешно за Смешко...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus