USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генпрокурор США подав у відставку на прохання Трампа

8 Листопада 2018 08:14
Генеральний прокурор США Джеф Сешнс подав у відставку на прохання президента Дональда Трампа. За кілька годин до цього оголошення Трамп на прес-конференції відмовився сказати, чи має він намір звільнити Джеффа Сешнса.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Аssociated Press.

Обов'язки генпрокурора поки буде виконувати керівник апарату Сешнса Метью Уітекер. «Ми раді оголосити, що Метью Уітекер, глава апарату генпрокурора Джеффа Сешнса в міністерстві юстиції, стане нашим новим виконуючим обов'язки генпрокурора США», - написав Трамп в Twitter. Він подякував Сешнсу за роботу, додавши, що постійна заміна буде оголошена пізніше. Президент США неодноразово критикував Сешнса, в тому числі і публічно, за те, як той керував міністерством юстиції.

Натомість президент США Дональд Трамп вже розглядає кілька кандидатур на місце генпрокурора країни Джеффа Сешнс, котрий пішов з посади, пише The Wall Street Journal.

За даними джерел видання, американський лідер вже кілька місяців обговорював з радниками претендентів на цю посаду.

Серед них глава МОЗ Алекс Азар, який має юридичну освіту, прихильниця Трампа і генпрокурор Флориди Памела Бонді, а також колишній генпрокурор США Вільям Барр і екс-мер Нью-Йорка і нинішній адвокат президента Рудольф Джуліані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus