USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Генпрокурор закликав опозицію відкликати людей з Грушевського

20 Січня 2014 18:28
Генпрокурор Віктор Пшонка вважає, що те, що відбувається на Грушевського, є злочином проти держави.

Про це він заявив у своєму зверненні, оприлюдненому в понеділок, - повідомляє «Українська правда».

«Необхідно негайно припинити масові заворушення, які супроводжуються насиллям, підпалами, погромами та в основі своїй несуть загрозу національній безпеці України», - зазначив він.

«Це не просто хуліганство. Це злочин проти держави», - додав Пшонка.

«Звертаюсь до лідерів опозиції – відкличте своїх прихильників з вулиці Грушевського, поясніть не припустимість вчинення масових заворушень!» – звернувся він до опозиції.

При цьому Пшонка зазначив, що «в державі грубо порушується Закон».

«Особливо, це має місце в столиці. Окремі політики і громадські організації безперестанку провокують населення і правоохоронців на силове протистояння. Те, що ми сьогодні бачимо, є прямим наслідком двомісячної риторики безвідповідальних політиканів та їх популістських обіцянок безкарності за вчинення злочинів», - сказав він.

«Закон і Конституція – це основа демократичної держави і не можна ані з Законом, ані з державою розмовляти мовою ультиматумів, каміння та «коктейлів Молотова». А саме це ми сьогодні маємо», - додав він.

«На останок хочу нагадати – виконання Законів є неухильним обов’язком кожного громадянина держави. В Україні Закон не може бути і не буде заручником політичних амбіцій та реваншів. Сила демократичної держави – у виконанні Законів. Іншого шляху для України немає! » – наголосив він.

Як відомо, у четвер Верховна Рада з порушенням процедури «проголосувала» низку законопроектів, які перетворюють Україну у тоталітарну державу.

Крім того, спікер Верховної Ради Володимир Рибак в порушення Закону про Регламент підписав ці закони, порушивши дві норми цього документа.

Мирні протести в Україні почалися майже два місяці тому - 21 листопада.

Однак влада ігнорувала вимогу Майдану, провівши кілька круглих столів, які не призвели до жодного результату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шарага Показати IP 20 Січня 2014 18:40
Маладца!!!! Мы ж да , мы ж за , а вам прохуйорам на все ,что вы нас заставляете исполнять: с огромного терикона насрить! Вы ж все на одно лицо! Вы даже во власть зовете похожих на себя , зовете не по уму, а по похожести. Нарость какая то, ото подгребло эту страну неслабо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus