USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Гірськолижний курорт «Буковель» закрили на карантин

12 Березня 2021 21:12
Гірськолижний курорт «Буковель» на Прикарпатті закривають на карантин. Таке рішення ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили на пресконференції Івано-Франківської облдержадміністрації, пише Громадське.

«Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту «Буковель». Це вимушене рішення і напевно не останнє, яке буде. «Червона» зона, у якій ми перебуваємо, розвивається», ㅡ сказав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

В ОДА зазначили, що обмежать в’їзд на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт. Так, безперешкодно там зможуть пересуватися лише місцеві жителі або люди, які там працюють.

Начальник обласного управління Нацполіції Володимир Голубош зазначив, що блокпости, які діють на території області зменшив в’їзд автомобілів в область з 30 000 до 4000-5000.

Він повідомив, що з 10 березня у Буковелі працюють 10 мобільні групи, які перевіряють дотримання карантинних обмежень. Станом на сьогодні складено 51 адмінпротокол, в тому числі 26 на операторів підйомників, інші – на підприємців, в тому числі на пункти прокату лижного обладнання.

Раніше 12 березня повідомлялося, що поліція перевіряє роботу гірськолижного курорту. За словами очевидців, правоохоронці зупинили роботу підйомників та виписують штрафи за порушення карантинних умов. Як писав «24 канал», через прибуття правоохоронців підйомники тимчасово призупинили, а людей на них не впускали. Згодом декілька підйомників відновили свою роботу, але їздять порожні, а туристи можуть поки користуватись лише одним із них.

Каси також не працюють, там поліцейські ведуть розмову із працівниками. За словами очевидців, нікого не попереджали про те, що роботу курорту заблокують. До того ж, більшість відвідувачів просто розійшлися, а на відео можна помінити майже порожні підйомники та поодиноких туристів.
Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що у кількох районах області склалась неблагополучна ситуація з COVID-19, а попередні рішення комісії ТЕБ та НС «не дали такого бажаного ефекту».

Наразі рівень завантаженості ліжок для пацієнтів з коронавірусом в області складає майже 82%. В ОДА зазначили, що не можуть більше просто відкривати додаткові ліжка, адже епідемія розгортається «у геометричній прогресії».

«Так можна нескінченно відкривати ліжкомісця. Але якщо ми дійсно не припинимо передачу цього вірусу, ефекту від цього не буде жодного», ㅡ каже Савчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Во... Показати IP 13 Березня 2021 00:16
Буковель перетворили у розсадник коронвірусу
777 Показати IP 13 Березня 2021 00:35
Та неужели,и как вовремя главное......
Народна прокуратура Показати IP 13 Березня 2021 11:41
А що ж так швидко? Вже б дочекались червня-липня
Так до Народна прокуратура Показати IP 13 Березня 2021 17:31
Так 95 квартал, що ще хочете?
Таки так Показати IP 13 Березня 2021 20:49
Генії, дочекались кінця сезону і показово закрили. Вольове рішення влади, що ж сказати)
Covid19 Показати IP 14 Березня 2021 08:27
Люди як хворіли на грип так і будуть хворіти в майбутньому. Може закрити всі підприємства. А що? Будем займатись збиральництвом. Харчуватися грибами і ягодами
Му до Covid19 Показати IP 14 Березня 2021 14:55
Ти настільки тупий?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus