USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Глава Пентагону віддавав накази і стежив за ударами по Ємену з лікарні, – ЗМІ

12 Січня 2024 13:41
Міністр оборони США Ллойд Остін віддавав накази та координував удари по об’єктах хуситів в Ємені, перебуваючи в лікарні та використовуючи засоби захищеного зв’язку.

Невизначений представник американського оборонного відомства надав цю інформацію у коментарі для CNN.

Посадовець стверджує, що сьогодні міністр Остін віддавав команду центральному командуванню Збройних сил США щодо проведення ударів та в режимі реального часу контролював ситуацію, користуючись повним комплектом захищених засобів зв’язку.

Після цього глава Пентагону звітував Раді національної безпеки, голові та командувачеві Центрального командування (CENTCOM) про перші наслідки ударів. Представник оборонного відомства додав, що з вівторка по четвер Остін двічі спілкувався з президентом Джо Байденом та провів численні телефонні розмови з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном, командувачем Центрального командування США генералом Еріком Куріллою та Радою національної безпеки. Повідомлено, що Остін активно взяв участь у спостереженні та керуванні ударами протягом останніх 72 годин.

Як повідомляли, у ніч з 11 на 12 січня авіація та військово-морські сили США та Великої Британії нанесли низку ударів по об’єктах хуситів на території Ємену.

Наразі відомо, що вибухи прогриміли в столиці країни – місті Сана, портовому місті Годейда та населених пунктах Таїз, Дхамар та Саада. Сполучені Штати та їхні союзники вчинили удари по об’єктах, належних хуситам в Ємені та пов’язаних з їхніми безпілотними літальними апаратами, балістичними і крилатими ракетами, а також береговими радарами.

Читати ще: Терористи ХАМАС привітали «невтомні зусилля» Путіна

За день до цього єменські хусити здійснили одну з наймасштабніших атак у Червоному морі, випустивши за раз понад 20 ракет та безпілотників. Придушити атаку вдалося трьом есмінцям ВМС США, які перебувають у цьому регіоні.

Пізніше у США заявили, що вони зроблять усе необхідне для забезпечення безпеки судноплавства в регіоні.

За словами Байдена, множинні удари Сполучених Штатів Америки, Великої Британії та їхніх союзників по території Ємену стали відповіддю на безпрецедентні атаки хуситів на комерційні судна на торговому шляху в Червоному морі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus