USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Гол в роздягальню та відбите пенальті: «Волинь» перемогла «Авангард» та вийшла на друге місце

2 Листопада 2019 21:03
Незважаючи на гол у роздягальню та пенальті на початку другої половини гри, «Волинь» зуміла перемогти краматорський «Авангард» та вийти на друге місце у турнірній таблиці – 2:1.

Матч 16 туру Першої ліги відбувся 2 листопада на «Авангарді» в Луцьку.

І «Волинь», і краматорський «Авангард» ведуть боротьбу за найвищі місця у Першій лізі, тож у 16 турі, який є відкриттям другого кола чемпіонату, цей матч можна було вважати одним із центральних. Перед цим туром лучани займали п’яту сходинку у турнірній таблиці, відстаючи від першого місця всього на три очки, сьогоднішні гості посідали восьме місце.

«Волинь» здобувала перемоги в останніх п’яти матчах, тож без сумніву футболісти, тренерський штаб та вболівальники хотіли продовження переможної серії. Краматорці ж після двох перемог над «Металургом» та «Черкащиною», а також нічиєю з «Гірник-Спортом», зазнали дві поспіль поразки від «Миная», який «хрестоносці» перемогли у минулому турі, та «Руху». Тож краматорці також сподівалися на очки в сьогоднішньому матчі. Не варто було лучанам забувати й про те, що вони зазнали поразки від «Авангарду» на самому початку нинішнього розіграшу першої ліги.

Другий матч поспіль місце у рамці воріт лучан зайняв Леванідов. Також з перших хвилин на полі з’явився Ігор Карпенко, який у матчі з «Минаєм» виходив на заміну. Місце у нападі зайняв номінально центральний захисник Міха Горопевшек, як це вже неодноразово було у нинішньому сезоні. У центрі поля розташувалися Рябов, Чачуа та Бартулович. Через перебір жовтих волинянам, на жаль, не могли допомогти Курко та Хагназарі.

Перший тайм

У стартові хвилини лучани на правах господарів більше володіли м’ячем, намагаючись поступово наближатися до штрафного краматорців. Зокрема, в одній з атак гравці «Волині» заробили кутовий, який, щоправда, особливої небезпеки для захисту гостей не завдавав.

«Хрестоносці» поступово збільшували швидкість – на 12 хвилині лучани вибігли у класну атаку, під час якої Кожанов скинув на Сімініна, однак фланговий захисник не зумів влучити у дальній кут. Відзначимо, що в середині тайму центральний захисник «Волині» Болденков отримав травму та вимушений був покинути поле, замість нього вийшов Климець, тож місце у центрі захисту зайняв Цюпа.

Лучани намагалися бомбардувати карний майданчик «Авангарду» навісами та прострілами, але справа до гольових моментів так і не доходила. Однак на 28 хвилині волиняни створили одразу два моменти – спочатку зі штрафного подавав Кожанов, але Карпенко пробив вище, а за мить той же Кожанов навішував до карного майданчика, втім Бартулович на дальній не зумів замкнути.

А вже на 31 хвилині одна з атак «хрестоносців» увінчалася успіхом: Бартулович увірвався до штрафної з лівого флангу та прострілив вздовж воріт – м’яч знайшов ногу захисника «Авангарду» Брюхова, від ноги якого м’яч влетів у сітку – 1:0.

Після забитого голу лучани на стали відсиджуватися у захисті. Через 9 хвилин «хрестоносці» вибігли в атаку по правому флангу – Сімінін прострілив на Горопевшека, який п’ятою скинув під удар Бартуловичу, а хорват розстріляв ворота краматорців, зробивши перевагу комфортною – 2:0.

Проте така перевага протрималася недовго. «Авангард» не збирався здаватися у цьому матчі, забивши гол в роздягальню на 44 хвилині – захисники «Волині» залишили на фланзі гравця, який без супротиву навісом знайшов голову Яворського, а той переправив м’яч у ворота Леванідова – 2:1.

Другий тайм

По перерві «Волинь» намагалася атакувати, аби знову збільшити перевагу. Проте на 53 хвилині краматорці вибігли в контратаку, під час якої Сімінін зачепив суперника у власному карному майданчику, і арбітр вказав на точку. До м’яча підійшов Матяж, але Леванідов, продемонструвавши класну реакцію, зреагував на удар та зафіксував м’яч.

Після цього тренерський штаб «Волині» вирішив трішки освіжити лінію нападу, випустивши на поле Пономаря замість Карпенка. Тож Горопевшек зайняв свою звичну позицію, а роль центрфорварда виконував Пономар.

Відзначимо, що лучани після моменту з пенальті більше діяли на половині поля суперника, не даючи можливості вийти гостям в контратаку. Зокрема, «хрестоносці» подали декілька кутових поспіль – Горопевшек пробивав головою після одного з них, але зреагував голкіпер.

Проте після 70 хвилини гості заграли активніше, зокрема, на 75 хвилині Дедяєв, отримавши діагональну передачу з глибини поля, увірвався до карного майданчика «Волині», але не зумів влучно пробити. Вже через трохи захисники волинян вимушені були кілька разів кидатися під м’яч після ударів гравців «Авангарду».

На останні 10 хвилин основного часу на поле вийшов Волошинович, який поміняв Кожанова. Варто зазначити, що Ростислав вперше з’явився після тривалого відновлення від травми.

В останні хвилини обидві команди мали моменти для взяття воріт. У підсумку «Волинь» надійно відіграла у захисті та святкувала перемогу, яка тимчасово дозволила лучанам вийти на друге місце, адже більшість матчів туру відбудеться завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus