USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Голод через пандемію COVID-19 може зачепити чверть мільярда людей, – ООН

13 Травня 2020 08:29
Згідно з аналізом Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) тільки цьогоріч близько чверті мільярда людей на планеті можуть постраждати від голоду, пов’язаного з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє пресцентр ЗПС, пише Укрінформ.

Згідно з останніми розрахунками, чверть мільярда жителів планети вже в цьому році, можуть зіткнутися з сильним голодом через COVID-19.

«Нині ВПП ООН попередньо розміщує тримісячний запас продовольства в найбільш уразливих країнах», – йдеться у повідомленні.

Раніше директор Програми Девід Бізлі в інтерв’ю Guardian заявляв, що нинішня пандемія коронавірусу може призвести до голоду «біблійних масштабів».

За його словами, більш як 30 країн можуть зіткнутись із масовим голодом, а у 10 з цих країн вже понад 1 мільйон людей перебувають на межі голоду.

Бізлі вважає, що крихкі системи охорони здоров’я багатьох країн не зможуть впоратися з ситуацією, а економічна катастрофа, що наступить після пандемії, приведе до величезного навантаження на ресурси.

«Це більше, ніж просто пандемія – це пандемія голоду. Це гуманітарна і продовольча катастрофа», – переконаний він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus