USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Голова ОДА продовжує блокувати роботу «Волиньторфу»

29 Червня 2017 18:37
Про те, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик блокує роботу «Волиньторфу» повідомив директор державного підприємства «Волиньторф», депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Іван Киричик під час засідання інтерактивного прес-клубу «Чия земля? Ціна питання». Медійний захід організований в рамках спільного проекту Волинської облради та газети «Волинь-Нова».

Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

«На жаль, упродовж останніх трьох років питання щодо виділення землі під видобуток торфу державному підприємству узагалі не рухається, – каже директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик. – Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив: у нас всі пріоритети надають «Волиньприродресурсу», саме туди і порекомендував звернутися.

З «Волиньприродресурсом» ми вже уклали договір про співпрацю. Але нас дивує те, що тепер створюються якісь дивні робочі групи, які приїздять на «Волиньторф», яке працює три десятки років і забезпечує чимало бюджетних установ паливом, перевіряти підприємство на наявність техніки для видобутку торфу, оглянути земельні ділянки, де є корисні копалини».

«Ми повинні сказати, що ДП «Волиньторф» блокує лише одна людина – Гунчик, – наголосив депутат облради, укропівець Олександр Омельчук. – Ресурс ДП вичерпався.
«Волиньторф» працює на залишках. Де влада буде брати вугілля – в ЛНР, ДНР? Ставити сонячні батареї? А державне підприємство є бюджетоутворюючим для Маневицького району».

Підтримав колег і депутат облради від БПП «Солідарність» Валерій Діброва. На його думку, роботу «Волиньторфу» блокує не держава, а «люди, які не повинні займати чиновницькі місця».

Нагадаємо, що на початку червня «Волиньторф» перевіряла, так звана, робоча група, створена розпорядженням Гунчика. Під час візиту, її члени запевняли, що роботі державного підприємства лише сприятимуть. У результаті – висновки цієї групи стали ще одним доказом того, що голові облдержадміністрації абсолютно байдуже як до нині рентабельного підприємства «Волиньторф», так само як і до сімей 407 людей, які працюють там.

Зауважимо, що процес підготовки території для видобутку торфу тривалий і складає три роки.

Згідно із законом, саме облдержадміністрація дає дозвіл на розробку проекту землеустрою. Лише після отримання цього документа можна виготовляти проект на розробку родовища.

Щорічно «Волиньторф» видобуває 200 тисяч тонн торфу.

Після прес-клубу ми хотіли почути коментар щодо висновків чиновницької робочої групи, яка «перевіряла» «Волиньторф» від заступника директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Юрченка. Однак, той порадив звертатися не до нього. Мовляв, жодних висновків він не писав.

Директор ДП «Волиньторф» Іван Миронович зауважив, що за 25 років у Земельний кодекс внесено чимало змін. На практиці спостерігаються непоодинокі випадки, коли ділянки з корисними копалинами, вже комусь продані.
«Але держава повинна бути регулятором у розподілі земель: надаючи дозволи на ті чи інші ділянки з корисними копалинами, повинна зважати, яка потреба у самої держави, аби забезпечити ту чи іншу сферу. У нас же чимало земель з корисними копалинами розпайовано», – додав Іван Киричик.

Ті ж землі, які вже можуть бути надані під видобуток корисних копалин, зважаючи на приклад з «Волиньторфом», вочевидь, когось вже теж дуже зацікавили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus