USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не техніку перевіряти: для чого насправді приїхала на «Волиньторф» робоча група

8 Червня 2017 17:12
Робоча група, створена згідно з розпорядженням голови ОДА Володимира Гунчика, сьогодні, 8 червня, прибула на державне підприємство «Волиньторф». Членів комісії, які приїхали на місце, офіційно цікавило головне питання: чи є у підприємства техніка для видобутку торфу. Та, схоже, техніка не викликала суттєвого інтересу в перевіряючих. На думку директора ДП «Волиньторф», перевірка була створена для того, аби ще надалі відтягнути вирішення нагального питання – виділення землі.

Згідно розпорядження голови ОДА, серед перевіряючих - 14 осіб, серед них і заступник губернатора Сергій Кошарук, і керівник Держгеокадастру в області Василь Василенко. Обидва на «Волиньторф» не прибули.

Тому координувати роботу групу доручили начальнику управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрію Кресаку.

Бус, яким приїхала робоча група

Директор «Волиньторфу» Іван Киричик запропонував оглянути ділянки.

Чиновники виявили бажання здійснити перевірку вибірково.

Зазначимо, техніка, що використовується на підприємстві - спеціалізована. А тому детально розібратися, для чого вона і у якому технічному стані, можуть лише фахівці. Отож, що зрозуміла комісія з побаченого - питання риторичне. Та й, схоже, цікавила техніка «Волиньторфу» не усіх. Дехто стояв у стороні, а дехто палив за бусом.

Іван Киричик вважає, що сьогоднішній приїзд робочої групи лише сприятиме затягуванню часу у вирішенні нагального для підприємства питання – виділення землі.

Іван Киричик - другий зліва

«Епопея з виділенням землі для Волиньторфу тягнеться кілька років. А відтоді як головою став Гунчик - узагалі не рухається. Кожного разу він шукає нові аргументи: то буде приватизація, то, може, хай прийде інвестор і тощо. Остання відповідь від Гунчика на наш лист: у нас всі пріоритети надаються «Волиньприродресурсу». З останнім ми вже уклали договір про співпрацю. Йдеться про те, що на ліцензованих площах КП ми зможемо видобувати торф. Сьогоднішній приїзд робочої групи наштовхує на думку, що знову відбувається затягування часу. Формулювати у одному з пункті розпорядження вимогу перевірити, чи є на «Волиньторфі» техніка для видобутку і виготовлення торфу, вважаю некоректним», - зазначив директор.

З його слів, підприємство забезпечує паливом більшість установ бюджетної сфери.

«За 30 років роботи «Волиньторфу» чиновники мали б бачити його результат роботи», - зазначив Іван Киричик та нагадав, що підприємство вчасно сплачує немалі податки до місцевого бюджету.



Координатор робочої групи Юрій Кресак запевнив, що новостворена група сприятиме у виділенні землі під видобуток торфу. За його словами, робоча група надасть свої висновки вже за кілька днів. А завтра питання «Волиньторфу» мають розглянути на нараді в ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Исюк Показати IP 8 Червня 2017 23:13
Кошарук це перший злодий якого треба посадити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus