USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голова Волиньради спробував відверто відповісти на запитання волинян

30 Квітня 2015 12:48
Волинянам надали можливість поспілкувались у режимі онлайн з обласним очільником. Виявилось, що мешканців «синьоокої» цікавлять досить пікантні питання, починаючи від особистого, і завершуючи аспектами депутатської діяльності.

Так, веб-конференція голови обласної ради Валентина Вітра відбувалась сьогодні, 30 квітня, з 10 до 12 години.

Найцікавіші із запитань Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило оприлюднити.

Ви можете сказати про себе, що виконуєте обов`язки голови обласної ради, долаючи зовнішні і внутрішні спокуси узяти те, що вам не належить?

Немає абсолютно ніяких спокус.

Розкажіть про Ваш бізнес та бізнес Ваших родичів?

Дозвольте сказати лише про себе. Бізнесом не займаюся і відношення до жодних бізнесових структур не маю.

Чи вам не соромно за те, що ви в Луцьку взяли земельну ділянку, натомість, учасники АТО місяцями її добиваются, і їм наділів не не вистачає?

Земельна ділянка, про яку ведеться мова - це узаконення батьківської спадщини. Вона знаходиться під будинком, який був збудований в 1958 році.

Пане Валентине, чи не пора вносити зміни до Регламенту роботи обласної рад? Приміром – якщо депутати не відпрацьовують 8 годин у сесійній залі під час пленарних засідань – не платити їм відрядних. А то на прикладі останньої сесії ми бачимо нову «моду» – депутати приходять вранці, реєструються, піараться на депутатських запитах, далі обідають і зникають. Можливо депутатські запити і звернення розглядати в кінці робочого дня? Скільки можна ігнорувати питання, важливі для життя громади?

Дуже слушне зауваження. Можна вносити зміни до Регламенту, але лише в межах чинного законодавства. Щодо відрядних. Депутати отримують кошти тільки за перше пленарне засідання чергової сесії, що становить 30 гривень.

Де було оголошення про проведення аукціонів з продажу комунального майна, зокрема авто та нерухомості? Чому автомобіль облради придбав за безцінь ваш родич Роман Олексійович Романюк?

Інформацію про оголошення щодо аукціонів в друкованих ЗМІ має лише Волинський аукціонний центр. Придбати рухоме чи нерухоме майно, яке відчужується на аукціоні має право кожен громадянин України.

ВО «Свобода» звинуватила Вас у тому, що ви не можете організувати роботу сесії. Натомість ваш перший заступник - свободівець. Як ви з ним уживаєтеся? І взагалі, хто винен у тому, що депутати не виконують обов'язків, на які їх вибрали?

Кожен депутат відповідальний перед громадою, яка його обрала. Він несе персональну відповідальність перед своїми виборцями.

Останні пленарні засідання сесії обласної ради продемонстрували відверте нехтування депутатами своїх безпосередніх обов’язків. Чи не час зробити доступною інформацію щодо депутатської діяльності кожного народного обранця? Попереду вибори, нехай громада робить висновки.

Повністю підтримую. Максимально сприятиму у висвітленні депутатської діяльності кожного народного обранця.

Чи не плануєте їздити на роботу велосипедом, як це роблю я?

На велосипеді планую їздити обов'язково. Але коли почну їздити ним на роботу, точно сказати не можу.

Був випадок, коли охоронець вимагав від відвідувача облради показати вміст сумки. Після того, як йому пред’явили посвідчення журналіста, він відмовився пред’явити власні документи, мотивуючи це тим, що їм не видають посвідчень. Прокоментуйте.

Договір з охоронною фірмою заключає КУ "Управління будинком Волинської обласної ради". Питання стосовно цього інциденту буде вивчене детальніше і надана відповідь в повному обсязі.

Які, на Вашу думку, шляхи вирішення проблеми прогулів депутатами сесійних засідань? Як будете змушувати працювати Ваших колег-дармоїдів?

Потрібно вносити зміни до законодавства, щоб була можливість мати юридичні важелі впливу на відвідування депутатами сесійних засідань.

Буду висвітлювати максимальну інформацію в ЗМІ про відвідування дапутатами сесійних засідань, що дасть можливість виборцям належно оцінити роботу свого обранця.

Валентине Степановичу, вже не перший рік ведеться мова про адміністративну реформу та об'єднання місцевих громад. Яким чином об'єднання бідних з бідними, а такими є переважна більшість віддалених сіл Волині, зможе зробити їх багатими?

Мова про адмінреформу ведеться багато років. Але наразі чітких напрямків впровадження цієї реформи немає. Питання слушне, бо дійсно сподіваємося на зміни, корисні для всіх громад Волині. Як на мене, Закон "Про добровільне об'єднання територіальних громад" проблеми бідності сільських рад не вирішує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Фото Показати IP 30 Квітня 2015 13:01
ВН - перше фото прикольніше
ВН Показати IP 30 Квітня 2015 13:27
А ми знайшли світлину "власного виробництва", тому замінили
ЗМІ Показати IP 30 Квітня 2015 14:19
А чому Вітер не розкаже, за які заслуги квартиру для Бубенщикова виділили. Я була на сесії, коли депутат Мельник внис поправку, що той пункт замінити родичами учасників АТО й вніс пропозицію, то його навіть на голосування не поставили....За останній рік йде тотальний лобізм приватних інтересів та дерибан майна Вітром...Хай депутати заслухають директора аукціооного центру, хай розкаже в яких виданнях він друкує про аукціони, що волиняни могли брати участь в них. А то Прокопчук запит подав, то надади йому відписку
враження Показати IP 30 Квітня 2015 15:42
І я не я,і хата не моя. І взагалі не знаю, чого ви від мене хочете? відчепіться і спитайте в моїх підлеглих чи в своїх депутатів. А я просто зарплату получаю, бо зумів добре влаштуватися на ваших горбах і крові Майдану - отак можна перефразувати ці відповіді
ЗМІ-2 Показати IP 30 Квітня 2015 17:04
Жодне засідання сесії не відбулось в нормальному режимі. Пішли пленарні засідання, переноси, перекоси, заноси, занози і т.п. Засідання не відвідують журналісти (крім державних, і ті сидять, глибоко позіхаючи), і після "Ще не вмерла..." залишають зал. Ми критикували Грицюка, але усе пізнається в порівнянні. Сьогодні тим, хто з представників ЗМІ його кривдив, треба стати на коліна і попросити вибачення. До речі, про так званий режим онлайн. Дуже розумні, актуальні і злободенні запитання. На більшість з них немає кваліфікованої відповіді. Непрофесійність! Некомпетентність! Чим закінчиться "очільництво" представницького органу Волині, залишається тільки з боязню здогадуватись. Сьогодні обласна рада в такому стані, як жінка-первістка перед пологами.
правдолюб Показати IP 30 Квітня 2015 17:32
Валюша хватить бу.....ть,а то де не фотография то "фейс" як писля недельного обмивання чергового "прихвата"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus