USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голова Нацкомісії з питань суспільної моралі у Луцьку казав «фе» ЗМІ

15 Квітня 2009 11:45
Особливих проблем на Волині з суспільною мораллю нема, - зазначив у своєму виступі під час сесії Волинської обласної ради 15 квітня голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
«Україна - у стані громадянської війни проти нашого громадянського суспільства», - зазначив пан Костицький. Він описав пріоритети, які належать до компетенції Національної експертної комісії з питань суспільної моралі.
Василь Костицький розповів про 5, на його думку, міфів, якими оповита діяльність очолюваної ним комісії. Першим міфом є те, що діяльність комісії спрямована лише проти поширення порнографії. Другий міф – що подібних експертних комісій немає у інших країнах. Третім міфом є те, що комісія щось забороняє. Четвертий міф: держава, активізувавши діяльність «моральної» комісії впроваджує цензуру. Останнім міфом є те, що громадськість - проти функціонування Національної експертної комісії.
У своєму виступі пан Костицький зосередився на критиці діяльності мас-медіа у галузі суспільної моралі. Проте на Волині з цим особливих проблем немає і ситуація з дотриманням моральних норм у області краща, ніж у інших регіонах держави. Комісія, яку очолює Василь Костицький, проводить моніторинг і волинських ЗМІ. Цим займається рівенчанин. Зараз впроваджуються механізми захисту суспільної моралі у регіонах. За словами очільника Національної експертної комісії, у області утворена громадська колегія за керівництвом заступника голови ОДА Святослава Кравчука. До неї ввійшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та знані на Волині люди.
«Ми спробували домовитись з капіталом (власниками ЗМІ, - «ВН») і це дало певні результати», - сказав пан Костицький. За його словами, варто домовитись з власниками мас-медіа для того, щоб у ЗМІ була відсутня внутрішня цензура. Проте, як стверджує Василь Костицький, «капітал цинічний». «І безпощадний», - додав голова облради Анатолій Грицюк.
На Волині низка телеканалів допустили порушення норм суспільної моралі, але це було усунуто, - відповів голова Нацкомісії на запитання депутата облради Валентини Блінової.
«Над нами всіма насміхаються і треба дати цьому гідну відповідь», - сказав Василь Костицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus