USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Голова Волинської обласної спеціалізованої кардіологічної МСЕК отримав до сотні хабарів?

24 Січня 2009 11:05
Правоохоронці області задокументували більш ніж 90 епізодів отримання хабарів головою Волинської обласної спеціалізованої кардіологічної МСЕК. Про це розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Віктор Швидкий під час спільної конференції очільників прокуратури і УМВС Волині, – 24 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
14 січня прокуратура Луцька порушила кримінальну справу за отримання хабара відносно головою Волинської обласної спеціалізованої кардіологічної МСЕК. Він, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів вимагав і отримував від громадян хабарі за призначення І, ІІ, ІІІ груп інвалідності за результатами первинних обстежень, поновлення термінів призначених груп інвалідності і призначення вищих категорій груп інвалідності.
За словами Віктора Швидкого, сума отриманих хабарів уже перевищує 50 тисяч гривень. Хоча ескулап точно встановленої «такси» за свої послуги не мав – брав від 50 і до 1500 тисячі гривень. Зараз медика затримано і він перебуває під вартою.
Як вдалося довідатися із джерел, що заслуговують на довіру, за цим головою Волинської обласної спеціалізованої кардіологічної МСЕК стеження нібито велося приблизно два місяці, а факти отримання хабарів з допомогою спецобладнання зафіксовано на відео, що стане вагомим доказом у суді. Окрім того, джерела стверджують, що в особливо вдалі дні медик приймав по 4-5 відвідувачі із «даниною».
Довідково:
У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника медичної експерної комісії.
Ескулап вимагав та отримав від двох місцевих жителів, відповідно, 1,5 тисячі гривень і  900 гривень хабарів за сприяння у встановленні їм груп інвалідності. А під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання правопорушника вилучено понад 10 тисяч гривень та 800 доларів США.
Працівника медичної експертної комісії затримали, проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за одержання хабара.
До речі, це вже не перша така справа на Волині. У 2007 році, за словами прес-секретаря прокурора Волині Жанни Воробйової, прокуратура Луцька порушила кримінальну справу відносно завідувачки одного із відділень Волинського обласного територіально-медичного об’єднання. Вона сприяла госпіталізації хворих на стаціонарне лікування, вставленні необхідного діагнозу і призначенні у подальшому інвалідності.
Як задокументували правоохоронці, медик брала хабарі не лише грішми. У її «арсеналі» також – продукти харчування, делікатеси, спиртні напої і т.п. Вирок суду для цієї лікарки – 5 років обмеження волі, щоправда – із випробувальним терміном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Січня 2009 15:10
То Що? У нас є ліпові інваліди? Ша новні журналісти.....Попитайте у прокурора Андрія Івановича, як перевірити відповідно до законодавства україни, чи дійсно ті особи , що давали хабарі є інвалідами?... Ви будете здивовані....Знаєте чому? тому що скасувати рішення обласної МСЕК може тільки відповідно до законодавства( положення про медико-соціальну експертизу) вище стояча МСЕК- Республіканська МСЕК. Але їх в україні немає.... а замість них чиновники створили інститути - Український державний науково-дослідний інститут реабілітації інавлідів (вінниця) і у Дніпропетровську такий самий, які дають рекомендації МСЕКам про інвалідність... Але ті рекомендації до лампочки...Треба знову йти на обласну МСЕК....Тобто до хабарника.... а йому ті рекомендаціїїї- це те саме що..... Тому спитайте- сому у нас немає республіканськиї МСЕК відповідно положення про медико-соціальну експертизу..... ? а є якісь нікому не птрібні інститути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus