USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Голова Волинської облради назвав Голодомор апофеозом зла

18 Листопада 2008 11:37
Апофеозом зла, який на довгі роки й десятиліття підірвав генетичні, інтелектуальні, творчі сили нації і поставив її на межу необоротного цивілізаційного зламу, ми називаємо Великий Голод 1932-1933 років. Про це йдеться у зверненні голови Волинської облради Анатолія Грицюка, - повідомили «Волинським Новинам» у прес-службі обласної ради.
У зверненні голови обласної ради з нагоди Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій йдеться: «Український народ пройшов і пережив важкий шлях, разом з усім людством він  ділив здобутки і радощі, трагедії та жертви. Водночас на його долю випали і небувалі випробування, перед якими тьмяніють навіть лихоліття обох світових воєн».
«Апофеозом зла, який на довгі роки й десятиліття підірвав генетичні, інтелектуальні, творчі сили нації і поставив її на межу необоротного цивілізаційного зламу, ми називаємо Великий Голод 1932-1933 років. Правда про нього пробила собі дорогу крізь товщу часу, лукавого замовчування і підступних міфів, щоб відтепер і назавжди залишитися пам’ятником безвинно загубленим і нагадуванням та пересторогою для живих», - вважає Анатолій Грицюк.
Довідково:
За даними істориків, під час Голодомору загинули від 3,5 до 8 мільйонів чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus