USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Головним по яблуках став екс-депутат

19 Лютого 2012 14:05
Садівники Волині об’єднались в асоціацію для того, аби розвивати галузь спільними зусиллями. Головою організації обрали голову фермерського господарства «Рідний сад», колишнього депутата Луцької міськради Юрія Довгуна.

Семінар-зустріч садівників Волині відбувся 18 лютого на базі ФГ «Рідний сад» в селі Промінь поблизу Луцька.

Яблуня є основною плодовою культурою як загалом в Україні, так і в Лісостепу зокрема.

«Незважаючи на високу харчову, дієтичну та лікувальну цінність плодів яблуні, рівень їх виробництва в Україні ще надто низький. Які ж причини цього? Чому польські яблука, политі фунгіцидним дощем перед збиранням урожаю й щедро «здобрені» субсидіями Євросоюзу, займають домінуючу позицію на ринку яблук в Україні?» - зазначив Довгун.

Садівництво лише починає розвиватися на Волині. Для того, щоб вижити і бути конкурентоздатним, крім важкої наполегливої праці потрібно постійно розвиватись, обмінюватись знаннями щодо вирощування, спільно працювати в підготовці та реалізації плодів належної якості та асортименту до споживача.

Отож, садівники вирішили об’єднатись та створити Асоціацію Садівників Волині. Адже мають досить амбіційні плани - забезпечити регіон якісними та корисними фруктами, а в перспективі здійснювати поставки в інші області України та за кордон. Головою Асоціації обрали голову ФГ «Рідний мад» Юрія Довгуна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатолій Показати IP 19 Лютого 2012 19:14
Я, за "українське" яблуко! але п.Довгун, всі технології -польські(чи з Євросоюзу)і будете Ви "лити" фунгіциди в тих же розмірах, а взявши поправку на наш менталітет, ЩЕ БІЛЬШЕ...
Саша Показати IP 20 Лютого 2012 19:04
я з вами повністю згідний, тому що, якщо не обробляти то не буде ні врожаю, ні якості...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus