USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Головний ДАІшник визнав, що нові «єврономери» - спосіб «відбити» гроші

15 Січня 2015 10:10
Синя «європейська» смужка з'явиться на нових номерних знаках 31 березня Заміна автомобільних номерів на знаки «європейського зразка» в Україні здійснюватиметься виключно за бажанням автовласників.

«Зміна номерів — не примусова. Так само, як і зміна посвідчення водія», - сказав начальника Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко. Про це повідомляє Expres.uaз посиланням на УНН.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч запровадять нові автомобільні номерні знаки євростандарту.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що нові європейські автомобільні номерні знаки коштуватимуть українцям трохи більше 100 гривень.

Зі слів Анатолія Сіренка, номерні знаки, які зараз діють в Україні, будуть дійсними «завжди», тож їх необов'язково змінювати на номери нового зразка.

Патент на виготовлення нових номерних знаків Департамент ДАІ отримав у 2014 році.

«Патент належить зараз державі. Патент отримувався для того, щоб зменшити ціну на дану продукцію. Зовнішній вигляд — синенька смужечка. Більшість країн Європи її використовує.

Ми теж так вирішили зробити», - уточнив Анатолій Сіренко. Загалом, з його слів, нові номерні знаки суттєво не відрізняються від тих, що зараз діють в Україні.

Потреба введення нових номерів обумовлена підписанням Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Головна зміна — синє тло для національного прапора України чи українського герба. Після вступу ж до ЄС почнуть видаватися номери і з символікою Євросоюзу.

Ще одна відмінність нових номерів — на них вже не буде захисної голограми «UA». Замість неї в лівому нижньому кутку передбачено місце для нанесення штрих-коду, за яким визначать виробника знака.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 15 Січня 2015 10:28
На лобі нехай собі ту синю смужку приклеють і думають, що вони в європі. Ви пенсії, зарплати зробіть європейські, а не хірнею займаєтесь.
лучани до 123 Показати IP 15 Січня 2015 10:49
Совок, ти працюй по-європейське та плати по-європейське , тоді будеш зарплату мати європейську . Держава тобі нічого " недолжна"
Анонім до лучани Показати IP 15 Січня 2015 10:54
Имеется такое понятие, как уровень заработной платы в себестоимости продукции. Нижняя граница этого критерия регулируется государством. На Украине этот критерий гораздо ниже, чем в европейских странах. Следовательно, украинцам просто напросто не доплачивают.
OTAK OT до лучани Показати IP 15 Січня 2015 10:55
То навіщо держава, щоб таких як ти годувати, бюрократів жирних, що в 11 годин можуть писати тут? Точно не біля станка стоїш.
Совок до лучани Показати IP 15 Січня 2015 10:57
Не заплачу я податків та інші, скільки сліз проллють бюрократи що папірці перекладають? Не буду вимагати ніхого від держави коли вона перестане таких як я призивати захищати її. А то бач но, держава нічого не винна а захищати так громадяни винні. Ти що розум десь посіяв?
інга до лучани Показати IP 15 Січня 2015 12:07
Ага "не должна" - це ми чомусь всі "должни " стали - і податки за зароблені потом і кров Ю метри квадратні платити, і за медицину платити і за школу платити і в АТО здихати. А держава тільки верховних депутатів "должна" належним чином кормити та отримувати, достойні зарплати ім платити та поїздки вищого керівництва по закордонах вихваляти як вееееличезні досягнення зовнішньої політики.
добряк Показати IP 15 Січня 2015 14:19
Місяць назад міняв один номерний знак з довгого на квадратний .Заплатив 400 гр за один,займається цим комерційна структура в приміщенні мрео на другому поверсі,чекати довелось 3 дні,Буде добре як що номер коштуватиме 100 з щімось гр,і якийсь ментяра не прихопить і ці гарні почінання нової влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus