USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні цьогоріч запровадять нові автономерні знаки

5 Січня 2015 12:02
В Україні цьогоріч запровадять нові автомобільні номерні знаки євростандарту. Про це повідомляє УНН з посиланням на «Українське радіо».

Це пов’язано з підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Відтак, на українських дорогах їздитимуть автомобілі як із номерними знаками ЄС, так і з національною символікою.

У повідомленні зазначається, що необхідність введення нових номерів обумовлена підписанням Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Головна зміна — синій фон для національного прапора України чи українського герба. При цьому після вступу до ЄС почнуть видаватися номери і з символікою Євросоюзу.

«Ще одна відмінність нових номерів — на них вже не буде захисної голограми «UA». Замість неї в лівому нижньому кутку передбачено місце для нанесення штрих-коду, за яким визначать виробника знака», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні Державтоінспекція України розповідала, що через 3 місяці почне видавати державні автомобільні номери європейського типу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Український інститут промислової власності 25 вересня зареєстрував патент на промисловий зразок під назвою «знак номерний транспортних засобів», власником якого є ДДАІ МВС України.

Натомість учасники ринку виготовлення номерів кажуть, що змінювати потрібно не номери, а систему їх виготовлення та видачі. Зокрема, прибрати монополію і дати вибір автомобілістам, де замовляти знаки. Тим часом новий дизайн номерів запатентували та передали приватній фірмі. На думку учасників ринку, лише для того, аби отримувати надприбутки.

На фото: неофіційні номерні знаки, які водії ставили під час протестів у грудні 2013 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
аутомото Показати IP 5 Січня 2015 12:14
Черговий спосіб вибивання грошей з людей!!!
Штефан, Луцьк до аутомото Показати IP 5 Січня 2015 13:00
Не треба думати, що Ви самий розумний. Наш уряд також своє бачення має!
Хлоп Показати IP 5 Січня 2015 12:49
А можна спочатку в ЄС, а потім номери міняти?:))
Семен до Хлоп Показати IP 5 Січня 2015 17:36
Если ЄС, то на Ковель от Луцка до Сырныков придется ехать 50 км/час. Готовы к этому? Врят ли.
111 Показати IP 5 Січня 2015 12:52
лучше дозіольте їздити на европейських номерах без обмежень
інга Показати IP 5 Січня 2015 12:52
Вже дешеві біометричні паспорти отримали. Зараз ще знаки на машини эврозразка....., бензин по эвроцінам уже давненько, комуналка наближається до європейської семимильними кроками, оподаткування теж не відстає. От тільки чогось прибутки, зарплати та взагалі можливість ДЕСЬ заробити зменшується, а безвізовість як була в далекому майбутньому - так там і залишається. Але при цьому жити по новому стосується тільки чомусь всіх крім тих хто це гасло декларував перед виборами, а ми народ спочатку як стадо по майданах шастав, а зараз знову як стадо - але вже баранів, мовчки терпить це все.
33 квартал Показати IP 5 Січня 2015 12:56
согласен,еще хочу добавить,что ассоциация с евросоюзом,это подписание о торговом послаблении с обоих сторон,а не вступление в евросоюз.
інга Показати IP 5 Січня 2015 12:58
Очевидно , наші парламентарії досить дивно розуміють "торгове послабленя", враховуючи новий податок на імпорт.
джельсоміно Показати IP 5 Січня 2015 13:48
Прапор ЄС у Кабінеті Міністрів ще з весни стоїть. Та сама лабуда у міськраді та поблизу облдержадміністрації. І що з того ? Головне "хформа" як казав С.П Голохвастов. Якщо людям постійно день у день вішати лапшу на вуха, то вони швидше у це почнуть вірити. Ну і, звичайно, час від часу, робити розумні серйозні обличчя і розповідати правду, теж для популізму. Тільки от найбільше дурниць у світі і робляться якраз із такими розумними обличчями.
vasja Показати IP 5 Січня 2015 22:16
Украiна вступить в евросоюз тодi коли з нього уже всi вийдуть! Спочатку помiняемо номера на ес а потiм знову на на тi, на яких iздимо тепер. Заодно i казну поповнимо i гаiшники зароблять, платимо ж ми , простi люди! Ми ж самi богатi, iнших проблем немае , помiняемо номера i ми вже евросоюзiвцi!
Вахтанг Показати IP 6 Січня 2015 16:35
Ось нова корупц!йна схема влади !
Одеський Патріот Показати IP 19 Січня 2015 09:24
Мені падобаються нові номерні знаки, як шо камусь неподобаються то можете їх і не купувати. У мене грошей багато, кожний рік їздю у Бухарест на 6 місяців на заработки так шо я їх собі куплю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus