USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Головний нашоукраїнець у Волиньраді захотів перевірок комунальних підприємств?

23 Липня 2009 10:39
У голови фракції «Наша Україна» у Волинській обласній раді Сергія Слабенка викликали обурення пропоновані зміни до бюджету області. Про це йшлося під час засідання колегії Волинської облради 22 липня, – інформує репортер «Волинських Новин».
Голова Волиньради Анатолій Грицюк оприлюднив власні пропозиції змін до бюджету. 20 тисяч гривень – спрямувати на ремонт ФАПу у селі Мирне Горохівського району, який «напівзавалився». Ще 40 тисяч гривень – на вирішення проблеми питної води у селищі Мар’янівка на Горохівщині.
Очільник облради також запропонував 60 тисяч гривень спрямувати санаторію «Лісова пісня», а 100 тисяч гривень – комунальному підприємству «Волиньоблагроліс» (на придбання апаратів для дробіння щепи), і 80 тисяч гривень – на роботи з газифікації села Гайки на Турійщині.
Пан Грицюк зазначив, що «комунальні лісівники» вкладають ще 20 тисяч власних коштів, щоб придбати зазначене обладнання. Натомість голова фракції Партії регіонів Петро Пронь запротестував, зазначивши, що він категорично проти виділення таких фінансів «Волиньоблагролісу». Всі зміни до бюджету, які пропонував Анатолій Грицюк, мають здійснити за рахунок зменшення Резервного фонду.
Заступник начальника головного фінансового управління Волинської ОДА Володимир Селедець наголосив, що обласний бюджет потребує додатково 2 мільйони 200 тисяч гривень для оплати енергоносіїв. Проблема може загостритися вже за місяць, – вважає посадовець.
Лідер «Нашої України» у Волиньраді Сергій Слабенко проінформував, що поповнення статутних фондів комунальних підприємств, яке здійснюється неналежним чином, підлягає оподаткуванню на 25%. Тому до таких бюджетних пропозицій Анатолія Грицюка пан Слабенко поставився скептично.
Він наголосив, що у випадку, якщо подібне трапиться ще раз, то він особисто ініціюватиме перевірку податковими органами комунальних підприємств Волині. Крім того, Сергій Слабенко зазначив, що Юлія Тимошенко одноособово прийняла розпорядження, яке в результаті збільшує навантаження по сплаті податку на додану вартість.
За словами депутата, у інших регіонах з цього приводу вже готують звернення. Голова обласної ради запропонував голові фракції «Наша Україна» самому підготувати звернення з цього приводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus