USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голову Луцької райради безпідставно звинувачують у наживі на мільйон?

3 Листопада 2014 10:07
Днями стало відомо, що голова Луцької райради Олексій Гвоздецький хоче відсудити в державного підприємства «Рокині» більше мільйона гривень. Таке ствердження авторів публікації (ТРК «Аверс») ґрунтувалося на тому, що очільник ради, який за сумісництвом є ще й керівником фірми «Неофіт», подав до суду на підприємство «Рокині». Мовляв, між цими установами з 2004 року існують господарські відносини і держустанова не розрахувалася за послуги, які надавала йому фірма «Неофіт». Спори тривають два роки й справу вже розглядає Апеляційний суд Волинської області.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини надійшло спростування інформації, що голова райради Олексій Гвоздецький нібито хоче нажитися на мільйон, судячись із підприємством «Рокині».

Сам очільник Луцької райради стверджує, що будучи головою ліквідаційної комісії, Олександр Голій лишив без зарплати на декілька років трудовий колектив ДП «Рокині» і боргує податки державі.

«Олександр Голій, щоб не відшкодовувати борг, кидає голослівні звинувачення на адресу голови райради Олексія Гвоздецького. Насправді ж, саме Олександр Голій фактично розвалив підприємство «Рокині», лишивши без зарплати і виставивши на вулицю працівників підприємства, заборгувавши при цьому величезні суми коштів», - каже Олексій Гвоздецький.

Свою точку зору щодо вищезгаданих подій Волинським Новинам Олексій Гвоздецький прокоментував особисто. Текст подано нижче без змін:

«Свого часу занедбане і доведене до розрухи підприємство «Рокині» потрібно було якось рятувати. Голова Луцької райдержадміністрації Вадим Науменко звернувся за допомогою до Олексія Гвоздецького, аби підприємство «Неофіт-агро», співзасновником якого у минулому був Олексій Ярославович, інвестувало кошти у ДП «Рокині». Наразі Олексій Гвоздецький є держслужбовцем і не працює у цьому підприємстві, адже це заборонено чинним законодавством. Дозвіл на таку співпрацю дав віце-президент Академії аграрних наук України. Така практика є досить поширеною, коли для порятунку одного підприємства залучаються фінансові вливання іншого, звісно ж, із певними гарантіями подальшого відшкодування.Інвестиції повинні були надійти і з боку держави. Проте державної допомоги так і не надійшло.

— Тоді, у 2004 році, у ДП «Рокині» панувала розруха, було навіть відсутнє світло, працівники не мали змоги зібрати урожай, — розповів Олексій Ярославович. — Мільйонні борги, із яких більше 250 тисяч становила заборгованість за світло, взяло на себе «Неофіт-Агро». Були вкладені фінанси у відновлення діяльності ДП «Рокині», підприємство запрацювало, працівникам почали виплачувати заробітну плату.

«Неофіт-Агро» вносило інвестиції у вигляді добрив, коштів, надання послуг. Звичайно, інвестовані кошти у майбутньому мали б бути повернені вкладнику. Проте Олександр Голій, ініціювавши ліквідацію ДП «Рокині», придумав схему для того, щоб не вертати боргів не тільки юридичним підприємствам, а й працівникам. При цьому через його діяльність підприємство було фактично доведене до розвалу і знищене. На час реорганізації ДП «Рокині» заборгувало по виплаті заробітної плати працівникам майже 200 тисяч гривень. Гроші не повернені донині.

Перед ліквідацією підприємства Олександр Голій, який став головою ліквідаційної комісії, списав урожай, техніку, і продав усе різним фірмам, при цьому ані копійки не виплативши працівникам. Сьогодні ДП «Рокині» знаходиться у розрусі, воно не працює, підтвердженням чого є наведені нижче фото.
Колектив підприємства обурений діями Олександра Голія

Замість того, щоб повертати борги, підтверджені державними перевірками і результатами ревізій, Олександр Голій намагається очорнити інших, забуваючи і про колектив, який із його вини втратив роботу і лишився без законної заробітної плати. Підтвердженням цьому слугує звернення колективу реорганізованого ДП «Рокині», закріплене підписами працівників. Оригінал звернення доданий нижче.

У зверненні, зокрема, йдеться: «Під час реорганізації ДП «Рокині», якою, як голова ліквідаційної комісії, керував Олександр Голій, невідомо куди зник врожай з полів даного підприємства на площі майже 250 га. Зруйновані приміщення, діюча тракторна бригада в селі Брище зухвало розграбована. Землі господарства передані в оренду (неофіційно) і обробляються сторонніми людьми. Частина земель не обробляється, хаотично роздана під городи. Майно господарства віддане в оренду, списане і продане як металобрухт. Боляче дивитися, як в результаті так званої реорганізації розграбовувалося те, що напрацьовувалося цілим колективом протягом десятки років…». Виходить, що людина, яка знищила підприємство і обдурила колектив, не бажаючи повертати борг, намагається ще й очорнити інших», - йдеться у тексті спростування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Марк Показати IP 3 Листопада 2014 11:19
Вся краса Незалежної України на фото. Ось за що гинуть наші хлопці!
Семен до Марк Показати IP 3 Листопада 2014 11:22
Зато сколько фирм задействовано!
Олена Показати IP 3 Листопада 2014 12:47
Гвоздецький вирішив розпаювати господарство Рокині у свою кишеню) впізнаю почерк "майстра"
Рокині Показати IP 3 Листопада 2014 12:51
на злодії Гвоздецькому шапка горить...
Унас на районі до Рокині Показати IP 3 Листопада 2014 15:35
Шапка горить на БЮТі. "Господарнички" ви наші Пустоцвітні. Нема вам довіри. Вичерпана!
??? Показати IP 3 Листопада 2014 13:15
Щось не можу зрозуміти... наводять факти про розруху при Голієві, а звинувачують Гвоздецького? А логіка?
Всезнайко Показати IP 3 Листопада 2014 14:17
коментар було видалено
ахаха Показати IP 6 Листопада 2014 00:33
Останнє речення звернення вбило: "Просимо розглянути можливість розпаювання даного гоосподарства". Гвоздецький вирішив собі шмат землі прихопити))) І доречі, заборгованість в "Рокині" по з/п лишилася саме з часів Гвоздецького, а голова ліквідаційно комісії після нього все мусив виплачувати.
ПРАВДА Показати IP 26 Січня 2015 19:32
СКІЛЬКИ МОЖНА ЗІ ЗЛОДІІВ РОБИТИ ГЕРОІВ...ХТО ПОСТАВИВ ПІДПИСИ ... ТІ КОГО НАЙБІЛЬШЕ ОБРАЗИЛИ ЧИ ТІ ХТО НАЙМЕНШЕ ПОТЯГНУВ А ЧИ НЕ ЗАБУВ МЕЛЬНИК О.О .ЯК ПЕРЕД ВЕСІЛЛЯМ КОМБАЙНИ З ТРАКТОРНОІ БРИГАДИ САМІ ІХАЛИ НА КАРЕР НА ПУНКТ ПРИЙОМУ МЕТАЛОЛОМУ ..А БАРИЛАМ ЗЕМЛІ НЕ ХВАТАЕ.А ТЕ ЩО ЗАБОРГОВАННІСТЬ І НЕ ВИПЛАТА ЗАРПЛАТ ПОЧАЛАСЬ ПРИ ГВОЗДЕЦЬКОМУ І ЗНИЩЕННЯ ГОСПОДАСТВА В ЯКЕ ВІН ХВАЛИТЬСЯ ЩО ВКЛАДАВ МІЛЬЙОНИ ВСЕ ЩО МОЖНА БУЛО ЗНИЩИТИ І ВКРАСТИ.ЦЕ ВСЕ БУЛО ЗРОБЛЕНО ПРИ ГВОЗДЕЦЬКОМУ І ЙОМУ ЯК В ПРЕМІЮ ВИБИРАЮТЬ НА ГОЛОВУ РАЙРАДИ ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus