USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голови луцьких ОСББ нарікають на свавілля газовиків

4 Квітня 2017 13:01
Незаконним називають голови ОСББ нарахування подвійного тарифу за спожитий газ мешканцям будинків, де відмовилися від встановлення загальнобудинкових лічильників – зустріч із проблемного питання організують найближчими тижнями.

Про це йшлося під час наради під головуванням виконувача обов’язків міського голови Ігоря Поліщука з представниками ОСББ щодо актуальних питань їх діяльності 4 квітня у Луцьку.

Представник ПАТ «Волиньгаз» Руслан Сахарчук повідомив, що наразі у місті встановили 223 загальнобудинкових вузлів обліку газу, ще 108 лічильників планують встановити у 5-9-поверхових будинках, де є газові плити.

Він наголосив, що такі лічильники встановлюють відповідно до постанови НКРЕКП, яку не мають права не виконувати. Водночас закупка індивідуальних лічильників не здійснюється. З його слів, приблизно 40 ОСББ у місті категорично відмовляються від встановлення таких лічильників. Оформлюють акти відмови і після цього мешканцям таких будинків нараховують подвійний тариф за газ.
На думку присутніх голів ОСББ, «Волиньгаз» займається самоуправством і лізе до кишені людей, за чиї кошти намагається виконати програму, яку повинен виконувати за свої кошти.
На це Руслан Сахарчук зауважив, що діяти зобов’язані відповідно до постанови НКРЕКП і якщо національна комісія планувала спочатку встановлювати індивідуальні лічильники, а згодом вирішила встановлювати загальнобудинкові, цю постанову повинні виконувати. Він запевнював, що у низці будинків після встановлення таких лічильників мешканці стали менше сплачувати за спожитий газ. Голови ОСББ заперечували, говорячи, що йдеться переважно про невеликі будинки на декілька квартир.

Він визнав, що декілька лічильників довелося зняти через брак, а мешканцям відповідних будинків здійснювали перерахунок плати за газ. Несправні лічильники надсилали заводу-виробнику.

Ігор Поліщук зауважив, що це питання вивчали у міськраді, адже накопичилася велика кількість звернень від ОСББ. Ухвалили звернення до НКРЕКП щодо встановлення індивідуальних лічильників обліку газу, але у відповідь отримали лише відписку. Відтак, рекомендували ПАТ «Волиньгаз» перед встановленням загальнобудинкових вузлів обліку погоджувати це з ОСББ чи зборами співвласників багатоквартирного будинку. Оскільки «Волиньгаз» не підпорядковується міськраді, депутати не можуть зобов’язати його вчиняти ті чи інші дії.

ПАТ «Волиньгаз» наразі керується лише постановами НКРЕКП та Кабміну. Мешканці багатоквартирних будинків зверталися в прокуратуру, АМКУ, але реакції немає, тож секретар міськради пообіцяв у найближчі тижні скликати нараду щодо газових лічильників, на яку запросять представника «Волиньгазу» та згаданих структур. Присутні голови ОСББ підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
бармалей Показати IP 4 Квітня 2017 14:33
Тих газівників давно треба на місце поставити. Таке враження, що вони з ОРДЛО понаїхали тут порядки наводити.
Харун Показати IP 4 Квітня 2017 15:22
Після встановлення таких лічильників мешканці стали не менше сплачувати за спожитий газ, а в два рази більше.По закону мають ставити індивідуальні лічильники безкоштовно, але Волиньгаз прос... в гроші і тепер ліплять незаконно загальнобудинкові лічильники по якійсь постанові НКРЄ. ПОСТАНОВА ЦЕ НЕ ЗАКОН !
Споживач Показати IP 4 Квітня 2017 18:22
Скільки тут пишу і не можу зрозуміти-люди взагалі читають законодавство,а тим більше голови ОСББ.Наведіть мені законодавчий акт,де є поняття загальнобудинковий газовий лічильник.Такого не існує в принципі,окрім навязаного незаконно і по шахрайські тимчасового положення Постанови №620 від 2002 р,так саме 2002р,яку можна оскаржити в будь якому суді.А є ВОГ(вузол обліку газу),який ніякого відношення до розрахунків за газ споживача не має.Тільки прилад обліку газу в помешканні відповідно до Закону №3533-6 і Розпорядження Кабміну №259-р.Все.Ці законодавчі акти спливають 01.01.2018. ,а далі....можна і не платити по Закону.Ось для чого весь цей сир-бор з абонплатою.Облгази майже всі приватні,Волинський точно і вони все це знають,але по домовленості олігархату з НКРЄКП просто маніпулюють і займаються шахрайством,а це Кримінальний злочин,але ж їм закони ні по чому,якщо ми промовчимо.
Споживач Показати IP 4 Квітня 2017 18:30
Вимагайте в ПАТ "Волиньгаз" встановлення БЕЗКОШТОВНО лічильників газу у свої квартирах згідно поданих заяв(потрібно подати на вул.Франка,12)хто не подав,відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ до 01.01.2018р.На встановлення ВОГ є певні процедури,договірні,бо мешканці відповідно до Постанови №301 є власниками всього будинку і стіни, де буде цей ВОГ(а це власність газовиків).
Мешканець Показати IP 4 Квітня 2017 19:18
Почитав зараз заяви "Нафтогазу" до компанії фірташа і зворотні заяви і склалось враження,що введення абонплати-це така "многоходовочка".Невже гарант під тиском Заходу пішов проти фірташа австрійського.Виходить,що так.Чекаємо розвитку подій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus