USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьким ОСББ пропонують одноразову виплату на енергоощадність

3 Листопада 2017 15:34
Впроваджуючи енергоощадні заходи в ОСББ, з міської казни Луцька пропонують давати одноразову грошову допомогу. Цією програмою мають намір замінити відшкодування відсотків за кредити.

Про це йшлося під час круглого столу з обговорення проекту Програми відшкодування частини суми кредитів ОСББ та ЖБК міста Луцька, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2018-2020 роки 3 листопада в залі засідань міської ради.

На початку засідання до присутніх звернувся перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад і зауважив, що зміни потрібні, аби в майбутньому була стабільна фінансова підтримка з казни міста.

«Ми оперативно відреагували на ваші звернення й зібралися, аби обговорити нову програму. Ми бачимо, що зараз із міської казни на компенсацію кредитів щороку йде 5 мільйонів гривень і ця сума надалі зростатиме. Так, з роками вона може сягнути 20 мільйонів гривень і більше. Тоді не будемо мати у бюджеті грошей, щоб розвивати інфраструктуру, ремонтувати дороги, школи. Вже є наміри столичних чиновників наступного року забрати з казни міста 100 мільйонів гривень. Тому краще, щоб діяла ефективна програма», - розповів Григорій Недопад.

Як пояснив директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась, замість відшкодування кредитів надаватимуть одноразову грошову допомогу 20% від суми тіла кредиту.

Посадовці запевнили, що фінансування на ОСББ, які вже взяли кредити та є учасниками програми щодо погашення відсотків, передбачатимуть і далі.

Зі слів учасників круглого столу, у Луцьку взяли кредит 60 ОСББ й змогли залучити понад 50 мільйонів гривень, що більше, ніж у столиці.

Насамкінець учасники засідання домовилися, що створять робочу групу з представників ОСББ та міської влади, аби напрацювати вигідний проект для всіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus