USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Голубці та ткацтво: дві фішки Волині потрапили до культурної спадщини України

28 Грудня 2023 20:59
Волинь приєдналася до списку областей, на теренах яких побутує елемент НКС (нематеріальної культурної спадщини, - ред.) приготування української традиційної страви голубці, що вже раніше був внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Про це повідомляє Волинський обласний науково-методичний центр культури.

Як зазначається, також днями до Національного переліку додався ще один елемент НКС від Волині – «Традиційне ткацтво у Камінь-Каширській громаді».

Читати ще: «Посилала мене мати, іди доню килим ткати»: у волинському селі до Великодня триватиме ткацький сезон

Внесення цих елементів НКС до Національного переліку є результатом спільної праці фахівців обласного науково-методичного центру культури з носіями-практиками та фахівцями установ культури Камінь-Каширської (ткацтво), Городищенської, Ковельської, Колківської, Торчинської, Турійської та Шацької (традиційна кухня) територіальних громад області.
Відтак до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України від Волині внесено вже три елементи НКС: «Соломоплетіння та народна флористика Турійщини», приготування української традиційної страви «голубці» та «Традиційне ткацтво у Камінь-Каширській громаді».

Читати ще: Гастрономічна спадщина: як у селі на Волині готують коронну страву – «Смідинську капусту»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus