USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Горіло майже у всіх районах: на Волині за два дні – 67 пожеж в екосистемах

6 Квітня 2020 20:09
Волинь у ці вихідні знову горіла практично у всіх районах. 67 виїздів пожежних екіпажів лісогосподарських підприємств та працівників державної лісової охорони, до яких залучено 871 людина, 38 пожежних автомобілі та 65 тракторів.

Випалено десятки гектарів землі, де без шансів на порятунок загинули тварини, птахи і комахи, які тут жили. Тому що люди спалили їхній дім.

Як зазначають у пресслужбі ВОУЛМГ, лісівники оперативно реагують на такі виклики, працюють разом із рятувальниками та активом громад. Адже це спільна проблема – вогонь із полів та лугів швидко переходить на ліс і приватні будівлі.

Аби запобігти біді, лісівники облаштовують мінсмуги – у таких випадках єдині рятівні бар’єри. Так вдається вберегти сотні гектарів площ полів та лісів, які постійно в зоні ризику.

Люди палять суху траву, не розуміючи, що вогонь швидко може стати неконтрольованим. Значна відкрита площа горіння та сильний вітер призводять до того, що невеличке багаття перетворюється на масштабну пожежу. Після цього залишається жахлива картина – живий молодий ліс, який природа створила сама, перетворюється у суцільне згарище.
Вогонь дістається і людських домівок. Тут уже загроза набуває іншого рівня та масштабів. Особливо небезпечно, коли вогонь наближається до промислових об’єктів, газопроводів, автозаправок.

Люди хибно думають, що спалюючи суху траву можна швидко навести лад на полях та господарських територіях. Але насправді це перетворюється у смерть для тварин та знищення родючого шару ґрунту, після чого природі потрібно докласти максимум зусиль, щоб відновитися.

На жаль, ситуація набуває критичності ще й через те, що у зв’язку із забороною відвідувати рекреаційні зони люди ідуть в ліс, де також розпалюють вогнища.

Поки працівники державної лісової охорони масово задіяні на гасінні пожеж в екосистемах, лісопорушники вдаються до самовільних рубок.

Волинянам нагадують: при виявленні найменшого загоряння терміново телефонуйте на «101» чи повідомляйте на цілодобову лінію Волинського ОУЛМГ – (0332) 72 00 54.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus