USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Горохівчанка продавала ліки без відповідної ліцензії

4 Червня 2009 14:40
Понад півтисячі найменувань ліків різного призначення пропонувала підприємлива волинянка мешканцям одного з райцентрів Волині. Про це 4 червня повідомляють «Волинські Новини».
Однак, жіночка на такий вид діяльності, як реалізація лікарських засобів, не мала відповідної ліцензії. Тим не менше, у податковій інспекції громадянка Н. зареєстрована як приватний підприємець. Але українське законодавство передбачає, що продаж лікарських засобів має бути належним чином ліцензований.
Співробітники волинської податкової міліції та представники Державної інспекції контролю за лікарськими засобами у Волинській області в ході перевірки оперативної інформації про порушення Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» в місті Горохів мали достатньо підстав для того, щоб вилучити упаковки ліків безпосередньо на місці продажу. А пропозиція  медикаментів на місцевому ринку виявилася чималенькою – 560 найменувань лікарських засобів на суму 15,3 тисячі гривень.
Цього разу горохівчанка уникне кримінальної відповідальності. Оскільки українське законодавство передбачає кримінальну відповідальність за безліцензійну підприємницьку діяльність у разі отримання доходу у великих розмірах – не менше 302,5 тисячі гривень. Дії ж громадянки підпадають під ознаки адміністративного правопорушення, – пише сайт Державної податкової адміністрації у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus