USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Горохівська райрада не узаконила прапор УПА через «ляшківців»

2 Березня 2018 18:38
2 березня на черговій сесії Горохівської районної ради, попри очікування національно-патріотичної громадськості краю, рішення вивішувати під час пам’ятних дат національно-визвольної боротьби червоно-чорний прапор, провалили.

Для його прийняття забракло лише двох голосів, – повідомляє ВолиньUA.

Цікаво, що 20 лютого 2018 року депутати Горохівської міської ради практично одноголосно ухвалили рішення вивішувати в місті у дні національних свят червоно-чорний прапор боротьби українського народу.

Проект рішення про використання революційного прапора ОУН на території Горохівського району був внесений на розгляд сесії фракцією ВО «Свобода» в районній раді.

Доповідала з цього питання голова фракції ВО «Свобода» в районній раді Валентина Магурчак. На сесії були присутні представники національно-патріотичної громадськості району, ветерани ОУН і УПА, воїни російсько-української війни на Сході України, представники Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит», члени ГО «Тризуб» імені Степана Бандери, представники інших молодіжних організацій, інтелігенції, небайдужі громадяни.



Проголосувати за таке рішення обранців районної громади закликали член ОУН, легендарна зв’язкова УПА, політв’язень сталінських таборів Тамара Криштальська, учасник російсько-української війни на Сході України, депутат районної ради Андрій Тимчишин, голова Горохівської міської організації ВО «Свобода», депутат районної ради Леонід Кравчук.

Тамара Криштальська, псевдо «Мотря». 91-річна учасниця УПА

Утім, для ухвалення відповідного рішення забракло голосів. «За» проголосувало 19 депутатів із 40 обраних до складу районної ради. 10 присутніх у сесійній залі депутатів таке рішення не підтримали.

Згідно з повідомленням, депутати від Радикальної партії Олега Ляшка виявилися єдиною фракцією, депутати якої не підтримали такого рішення в повному складі.

«Під час сесії з вуст нашого земляка, учасника московсько-української війни, ветерана-добровольця Петра Бабія прозвучали риторичне запитання: «А ви задумувалися, яким стане синьо-жовтій прапор, окроплений нашою кров’ю?», - коментуючи результати голосування зазначила голова Горохівської районної організації ВО «Свобода Валентина Магурчак.

Нагадаємо, що вчора, 1 березня 2018 року, рішення вивішувати червоно-чорний прапор ухвалила Володимир-Волинська районна рада – вже 12-а місцева рада Волині, які в такий спосіб гідно відреагували на так званий «антибандерівський» закон поляків.

До цього такі ж рішення прийняли: Камінь-Каширська міська, Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, Ратнівська районна, Шацька районна, Горохівська міська, Турійська селищна, Рожищенська міська, Ковельська міська, Ковельська районна та Іваничівська районні ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 18:40
Одна рада нормальна...
Да!!! до Анонім Показати IP 3 Березня 2018 17:07
Як чорт ладана бояться СВОБОДИ. Да і інформационниє вайска запрацювали ...
123 до Да!!! Показати IP 3 Березня 2018 18:30
Це не бояться,а з дурнями ніхто не хоче мати справи...
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 18:48
Ви думайте чим завтра грітися будете.Знову скати палити?
ник.. до Анонім Показати IP 2 Березня 2018 21:34
ты падло анонимне то не тебе там мордой в багно в киеви совалы а...пошукаю тебе..
123 Показати IP 2 Березня 2018 19:14
в Конституції України чітко вказано який прапор є нашим Державним. А різні заморочки що видумує магурчачка, то все тільки для її піару...
АТОВЕЦЬ Показати IP 2 Березня 2018 19:16
"Під час сесії з вуст нашого земляка, учасника московсько-української війни, ветерана-добровольця Петра Бабія", - розпишіть будь ласка на якій війні він був, іде саме воював, як мені відомо то він також себе називав Кіборгом, хоча не доїхав бо у "опеля фронтери" мотор застукав в Новоград Волинську, придбаний за рахунок підприємців району. Стяг у нас один, який і раніше був кровю омитий, синьо - жовтий...
Я не патріот Показати IP 2 Березня 2018 19:42
А я патріот до першої повістки у військомат. Диванний патріот я. Під час війни справжні патріоти чи були на Сході України, чи є там зараз, чи будуть там пізніше і захищають країну- Україну.
2013 до Я не патріот Показати IP 2 Березня 2018 20:07
Дивлюсь на світлину, де стоять одні патріоти що по першій повістці було в АТО, жалко що ще один патріот в Польщу звалив разом із сім'єю, а так кричав у Горохові та Луцьку, хоча біля воєнкомата про дітей згадав і безробітну жінку...
Де логіка? Показати IP 2 Березня 2018 20:34
Сумно, що із всіх присутніх депутатів, знайшлося тільки 10 адекватних, які не дали пропіаритись дибілкуватій свободі. Скажіть будь ласка, хто на даний час забороняє використовувати червоно-чорний, чи якийсь інший прапор (крім совітського чи фашистського)? Для чого приймати подібні рішення? Всі проблеми в районах вирішені? Люди, не йдіть на поводу у кишенькових опозиціонерів (свободи і їм подібних)! Що зробили корисного вітіви, пирожики, чи їхні вірні цуцинята магурчаки, кравчуки і тому подібні "пацріоти"?
реаліст Показати IP 2 Березня 2018 20:47
Країна живе на позичені гроші, перебуває фактично в стані розрухи. А ці "патріоти" донищують її до кінця. Вже й так пересварилися з усіма сусідами, то ще в країні розкол роблять.
скотинякам-тролям Показати IP 2 Березня 2018 21:14
не хочеться повторювати всім відомі істини, але з таким народом, як кументатори, що бігом повискакували, як поторчата кремлівські, можна побудувати хіба що якусь резервацію, а не державу.
Троль до скотинякам-тролям Показати IP 2 Березня 2018 21:33
Резервацію можна побудувати з вашою "сВОБОДОЮ", яка нічим не відрізняється від комуняк... Дайош в кожному місті і селі замість памятника лєніну пам'ятник бандері! А колючий дріт по всіх кордонах можна і совєцкий лишити.
скотинякам-тролям до Троль Показати IP 3 Березня 2018 16:01
тебе з психлікарні виписали, чи сам втік ? чи ід"от від народження ? чи може, по-твоєму памятники Т.Шевченкові та іншим видатним українцям потрібно було знести ? хто такі комуняки ?!!!!! св"лота мерзенна, яка нищила український народ.
Троль до скотинякам-тролям Показати IP 3 Березня 2018 21:28
От це і все, на що здатна передова еліта "сВОБОДИ" - до хрипоти поричати, побризкати слиною, виригати надлишок жовчі та показати, що вони вища раса, а всі, хто не з ними - напівлюди. Назвіть у Волинській області хоча б один населений пункт, де б зі "сВОБОДІВСЬКОГО" подання ініціювалося б встановлення пам'ятника іншим видатним українцям. Ваша братія не знає та не хоче знати інших видатних українців крім Бандери та Шухевича
Анонім до скотинякам-тролям Показати IP 2 Березня 2018 22:12
Американська прокладка
123 до скотинякам-тролям Показати IP 3 Березня 2018 07:31
А що свободівці будують окрім власного бізнесу?
Партії і люди Показати IP 2 Березня 2018 21:17
Не патріоти,а люди для яких політика стала бізнесом.
Псевдопатріот Показати IP 2 Березня 2018 21:48
Під час війн патріоти захищають країну від окупантів. В країні війна 4 роки.
набридли ідеологи Показати IP 2 Березня 2018 22:07
Невже не можна жити без ідолів - просто з Богом в серці? Так, як це робить весь цивілізований світ? То на кожному кроці ліпили Леніна - людину з патологічною ненавистю до кожного, хто багатший бомжа, то зараз на кожному кроці ліплять Бандеру - людину з патологічною ненавистю до кожного, хто має власну думку, яка відрізняється від думки націоналістів, котрі змушують силою сповідувати свої печерні"цінності" народ усієї країни.
Я Показати IP 3 Березня 2018 09:17
Молодці ляшківці та інші депутати які не повелися за тою нечисттю свободівською
шлюшківці до Я Показати IP 3 Березня 2018 19:02
коментар було видалено
Диван і країна Показати IP 3 Березня 2018 13:29
Кишенькові і диванні патріоти ми всі - коротко кажучи!!! Хто був в ато, в армії, на війні в 194-1945 роках - той має право казати,що не лукавить і нехитрував і захищав країну свою і народ
Партії і їх голови Показати IP 3 Березня 2018 13:57
Всі політичні бізнесмени 26 років після виборів купляють квартири і машини
читач Показати IP 3 Березня 2018 22:58
Що робить військовий комісар? Це ж стільки патріотів в АТО можна назбирати за одну таку сесію. Ну ясно крім Кравчука, в нього ж батьки старі, а от діти на жаль ходять тільки по таких масовках де на камеру знімають для піару і також там де не має комісара. Міша Кос придивися до тих Кравчукв, а то ти розказуєш що вони в розшуку, а видно по останніх публікаціях в Район Горохів що вони клали на твій розшук, тим бльше на патріотизм. Патріотизм -це до першого виклику у військомат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus