USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Гори сміття потайки звозять до Луцька із навколишніх сіл

12 Травня 2018 14:33
Мешканці навколишніх сіл масово звозять до Луцька тонни сміття, через що місцеві комунальні підприємства фіксують рекордні обсяги побутових відходів. Впоратись із такими навантаженнями складно, навіть попри покупку трьох додаткових сміттєвозів для потреб міста Луцька.

Про це стало відомо під час наради керівників комунальних підприємств, яка відбулась 10 травня за ініціативи першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада. Приводом для наради комунальників стали часті випадки забруднень територій навколо сміттєвих контейнерів.

– У Луцьку зафіксовано близько 23 проблемних зон, де накопичується надлишок сміття. Сміттєві баки тут часто перевантажені, а території після вивезення відходів не прибираються як слід, – зауважив Григорій Недопад.

Керівники ЖКГ пояснили, що проблеми із вивозом пов'язані з надмірною кількістю сміття. Мовляв, таких обсягів відходів Луцьк ще не бачив і виною тому – недобросовісні мешканці навколишніх сіл, які тайкома вивозять в Луцьк сміття цілими причепами. Раніше 25-тонний самоскид міг забрати все сміття, а сьогодні існуючих потужностей вкрай недостатньо.

Серйозних методів впливу на таких людей немає. Працівники муніципальної варти відстежують подібні порушення і оперативно висвітлюють інформацію про порушників. Однак біля кожного сміттєвого контейнера забезпечити контроль неможливо.

Також істотною проблемою комунальних підприємств сьогодні є нестача кадрів. Люди відмовляються працювати, оскільки в деяких ЖКГ зарплата двірника складає лише 3780 гривень, а додаткові обов’язки важким тягарем ляжуть на плечі прибиральників.

Прикрощів комунальним підприємствам часто завдають і окремі ОСББ та жителі приватного сектору, які ухиляються від укладення договорів по вивозу сміття, натомість підкидають його до контейнерів у дворах.

Ще одне гостре питання – будівельне сміття, яке мешканці масово викидають біля сміттєвих урн попри діючу заборону і необхідність самотужки утилізувати відходи від будівництва. Можливим варіантом рішення проблеми присутні на нараді визначили продаж населенню спеціальних пакетів для будівельного сміття, які потім вивозитиме підприємство «Луцькспецкомунтранс».

– По проблемних зонах влаштуємо чергування муніципальної варти, аби не допустити зловживань і недобросовісних скидів сміття, – зазначив Григорій Недопад. – Також необхідно облаштувати закриті площадки зі сміттєвими контейнерами, які зможуть використовувати місцеві мешканці, щоб не виникало ситуацій, як на Волі, 8. Там люди зверталися до мене зі скаргами на заклади громадського харчування, які не забезпечують вивозу свого сміття, а просто підкидають його у контейнери, прив’язані до житлових будинків. Також маємо використати нові підходи по формуванню заробітної плати працівникам комунальних підприємств, аби заохотити людей до праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вася Показати IP 12 Травня 2018 14:58
На червоного хреста сільськи **ки зранку в чергу стають машинами. Робіть собі місця і платіть. **
11 Показати IP 12 Травня 2018 15:15
Що ця к*рка сиротинська граблями махає.
житель Показати IP 12 Травня 2018 15:26
Нехай "Спецкомунтранс" змінить свій совковий підхід до заключення договору на вивіз сміття та встановлення контейнерів населенню. На сьогоднішній день для заключення договору він вимагає будинкову книгу із кількістю вписаних мешканців. Для багатоповерхівки це логічно, але у приватному секторі це нонсенс. Половина будинків не введена в експлуатацію і являються об"єктами незавершеного будівництва, а відповідно і будинкових книг на них немає. Зробіть прив"язку у договорі до власника земельної ділянки та кількості індивідуальних контейнерів. Гарантую, що ситуація виправиться так швидко, що ви самі не чекатимете. І не потрібно у коментах розводити ля-ля про хитрунів із невведеними в експлуатацію будинками. Лише біля мене 2 сусіди проживають у "тимчасівках" і будують будинки, а контейнери для сміття готові були купити і встановити вже.
Анонім Показати IP 12 Травня 2018 16:22
На Червоного Хреста це взагалі пєстня. А Шкільну перекрили покришками і камінням. Що там таке? Що ремонт проводять чи до революції готуються?
Анонім Показати IP 12 Травня 2018 17:16
Крім того сміття із магазинів, кіосків і навіть супермаркетів (наш край на відродження) викидають сміття в загальні контейнери. Цього ви не бачите?
127 Показати IP 12 Травня 2018 18:49
Шановні лучани, влада дбає за свій нарід.Невдовзі народні депутати мають розглянути законопроект, який розширює т.зв. "екологічний податок".У разі його прийняття Верховною Радою Споживачам доведеться значно розкошелитися на плату за розміщення побутових відходів. Зараз її розмір становить 4,02 грн, але обранці збираються підняти його у двадцять разів, аж до 80 грн за кілограм. Готуйтесь, лучани.
321 Показати IP 12 Травня 2018 20:48
ага, брєд))) з сіл завозять в Луцьк)))) логіка зашкалює)))) може маршруткою ще возять))))) просто ніфіга не вивозять нормально а шукають виправдання) селяни забруднюють луцьк аяяй )))
Селянин до 321 Показати IP 14 Травня 2018 11:48
И дерьмом от нас на Луцьк несет
маяки Показати IP 13 Травня 2018 00:04
яка різниця сільське сміття чи міське зробіть так як людям зручно і радуйтесь що звозять сміття до контейнгерів а не викидають де попало

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus