USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Готовий надати трибуну Ради, щоб Данілов розповів, на кого з депутатів тиснуть олігархи, – Разумков

30 Серпня 2021 09:57
Спікер Дмитро Разумков продовжує критикувати політику президента Зеленського щодо санкцій РНБО. В ефірі програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер» він закликав секретаря РНБО Олексія Данілова назвати народних депутатів, на яких, на його думку, чиниться тиск з боку олігархів.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Я думаю, що пан Данілов як відповідальний громадянин уже звернувся до правоохоронних органів, НАБУ, НАЗК, тому що зв’язок з олігархами, якщо вони мають вплив (на народних депутатів – ІФ), – це корупція.

Більше того, я готовий надати для цього і трибуну Верховної Ради України – ну, щоб пальцем показати, на кого саме чиниться такий тиск. І якщо такого не станеться, то можливо, доведеться вибачитися перед народними депутатами і перед українським парламентом».

Разумков підтвердив, що у нього були «заочні й очні дискусії» з Даніловим про те, який саме орган повинен визначати перелік «олігархів», і нагадав, що, на його думку, це не має належати до повноважень РНБО.

При цьому спікер підкреслив, що «йти шляхом домислів або безпідставних звинувачень» не є його форматом роботи як голови ВР.

«Можливо, в апараті Ради національної безпеки і оборони в цьому плані є більше досвіду, але сподіваюся, все-таки, немає», – додав Разумков.

Разом з тим, він зазначив, що якщо законопроєкт про деолігархізацію буде об’єктивним і збалансованим, то він може бути проголосований у другому читанні в стінах Верховної Ради.
Нагадаємо, на розгляді Верховної Ради перебуває прийнятий у першому читанні так званий законопроєкт про олігархів згідно з яким саме РНБО буде визначати, хто в країні є олігархами, а хто – ні.

Читати також: Оприлюднили законопроєкт Зеленського про олігархів. Що він передбачає

Раніше Дмитро Разумков висловлював думку, що РНБО не може мати таких повноважень, оскільки існує конфлікт інтересів: якщо хтось із РНБО буде перебувати в тісних корупційних відносинах з представником великого бізнесу, то він не проголосує в рамках РНБО за включення цієї особи до переліку олігархів.

Секретар РНБО Данілов на це відреагував так: «(Спікер) вважає, що серед нас 23-х членів РНБО є олігархи, то я хотів би послухати, хто із нас тут є олігарх, щоб тут був конфлікт інтересів?»

Голова ВР відповів, що олігархів у РНБО наразі немає, але пізніше там можуть з’явитися або вони самі або їхні представники.

24 серпня під час виступу на урочистому засіданні Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в Україні ніколи не приживалися і не приживуться соціальні і політичні порядки самодурства авторитарного або диктаторського типу. А ось і фрагмент відео історичного виступу Разумкова. Хто розуміється під самодуром, напевно нікому пояснювати не треба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ой Показати IP 30 Серпня 2021 10:38
У вас абсолютна монобільшість і всі гілки влади в руках. А ще вся монобільшість обиралась як слуги САМЕ НАРОДУ, то які тут можуть бути олігархи? Заяви по всіх органах, від ДБР до ГПУ, + парламентська слідча комісія... Які олігархи, який тиск тут може бути???
В. Показати IP 30 Серпня 2021 12:28
Что-то поделить не могут.скорей всего влияния или деньги
73% Показати IP 30 Серпня 2021 16:19
Виходить "Слуги народу" оказались слугами але не народу, який їх вибрав... А я голосував.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus