USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не будуть виносити на голосування, – Подоляк

30 Грудня 2023 23:31
Законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не буде виноситися на голосування. Лише після обговорення та внесення відповідних змін народні депутати ставитимуть його на голосування парламенту.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Війна, яку ми сьогодні маємо на території України, потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів. Тому що той закон, який сьогодні використовується, він не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генштабу, Міноборони, Мінфіну чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно. Тому що юридичні зміни треба внести в цей закон, тобто мається на увазі через відповідний законопроєкт. Чи буде він в такому вигляді? Ні. Безумовно, для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, і ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і РФ не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну. Маємо це все враховувати», – зазначив Подоляк.

Читати ще: Законопроект про мобілізацію в Україні допрацюють

Він також зауважив, що в демократичному суспільстві завжди є місце дискусії, і це дозволяє отримати максимально ефективний результат.

«Попри те, що традиційно для України спочатку багато хейту, багато токсичності, скандалів, але поступово, побачите, цей законопроєкт буде врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію», – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, 19 грудня Президент країни Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції повідомив, що військові запропонували мобілізувати ще 450-500 тис. людей. Згодом міністр оборони Рустем Умєров заявив, що велика кількість людей потрібна для посилення лінію зіткнення з окупантами.

Чинна редакція законопроєкту про удосконалення мобілізації і військового обліку, який Кабінет Міністрів вніс в парламент 25 грудня, передбачає скасування такого поняття як «обмежено придатний до військової служби». Замість цього пропонується розподіляти чоловіків на придатних та непридатних до служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
подоляку Показати IP 31 Грудня 2023 05:50
Зникни, послід. Скоро і тебе і твою владу винесуть не на обговорення, а вперед ногами на смітник.
Янеробот Показати IP 31 Грудня 2023 06:18
Мобілізуйте депутатів а не холопів -якщо ви справді хочете закінчити цю війну. Все рівно до них черга дійде. А так як вони не захочуть йти воювати, то будь-якими шляхами закінчать це. То навіщо чекати?
Радувець Ларіса до Янеробот Показати IP 31 Грудня 2023 09:03
Взагалі якийсь абсурд, у нас є "слуги народу" і так багато на всіх рівнях, то хай ідуть і захищають свій народ. Пустомелі і злодюги, пройдисвіти і аферисти. Прохання до редактора, чи не можна фото цих морд не публікувати, вже верне від цього непотребу...
скептик Показати IP 31 Грудня 2023 09:33
війну виграють ефективною зброєю та розумною стратегією і тактикою. ну і без злодіїв. А НЕ МЯСОМ
Маннергейм Показати IP 31 Грудня 2023 20:48
А за цю версію який уй чи зда відповідатиме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus