USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Готується до кубка світу: волинянин здобув золото на змаганнях зі спортивного орієнтування

13 Вересня 2022 06:38
Боратинський орієнтувальник Андрій Марчук здобув золото на всеукраїнських змаганнях. Він найшвидше здолав дистанцію в сім кілометрів лісовою болотистою місцевістю на Житомирщині. Нині готується до світового чемпіонату в Швейцарії.

Як розповідає, під час змагань можна і застрягти в болоті, і навіть згубити взуття, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Андрій Марчук чимало років займається спортивним орієнтуванням. Нещодавно він тріумфував на відкритих змаганнях зі спортивного орієнтування GRANIT RACE 2022, що відбулися поблизу міста Коростишів Житомирської області.

«Були середні дистанції – близько семи кілометрів протягом двох днів. Були труднощі, бо ліс густий, багато ожини, кропиви, болотиста місцевість. Першого дня було трішки більше помилок, другого дня – вже менше», – говорить спортсмен.

У змаганнях узяли участь атлети з 16 регіонів України. Загалом було понад 150 учасників. Волинську область представляли двоє орієнтувальників: боратинець Андрій Марчук і лучанин Дмитро Петрочук. Вони продемонстрували хорошу фізичну форму та завоювали золото у своїх вікових категоріях.

До слова, суть спортивного орієнтування в тому, аби якомога швидше здолати дистанцію, найчастіше лісову. Тому потрібно добре орієнтуватися на місцевості за допомогою карти та компаса, аби швидко знайти задані контрольні пункти.

«Дистанції є лісові. Потрібно бігати по лісу, горах, болотистій місцевості. Також є спортивне орієнтування в місті на спринтерські дистанції, де так само потрібно мати досить високу швидкість. Є спеціальна система відмітки. Ти підбігаєш до цієї точки, відмічаєшся, а на фініші зчитують усю інформацію й показують час, за який ти подолав дистанцію», – розповідає Андрій Марчук.
Читати ще: Лучанка – призерка чемпіонату Європи з сумо. Фото

Нині він входить до збірної України зі спортивного орієнтування. Випробовує свої сили на чемпіонатах Європи та світу. На початку серпня брав участь у змаганнях в Естонії. Зараз разом із колегами готується до кубка світу у Швейцарії, який триватиме 1-3 жовтня. Бігає по 15 кілометрів щовечора.

«Я набираю відповідну форму. Там гориста місцевість. Буде досить складна у фізичному плані дистанція, бо це підйом, висота», – зазначає спортсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus