USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Готи з Польщі, лицарі та вершниці: у Володимирі відкрили «Княжий»

23 Червня 2018 16:01
Із показових історичних виступів від готів із Польщі, луцьких лицарів і вершниць зі Львова офіційно стартував фестиваль «Княжий», що в парку села Заріччя поблизу Володимира-Волинського. Зауважимо, фестиваль триватиме 23–24 червня.

Як зазначив засновник фестивалю, народний депутат Ігор Гузь, попри дощову погоду та робочу суботу, цьогорічний, уже другий, фестиваль «Княжий» збере набагато більшу кількість відвідувачів, ніж минулого року.

«Для мене фестиваль уже вдався. Минулого року ми тільки три місяці готувалися до фестивалю й очікували 1–1,5 тисячі відвідувачів. Однак, коли після закінчення фестивалю ми підрахували кількість виданих браслетів для входу, то виявилося, що «Княжий» відвідали 9 тисяч жителів Володимира-Волинського, усього району, а також гостей», – зауважив нардеп.

Він підкреслив, що навіть саме гасло фестивалю «Історія оживає тут» засвідчує, що його головна мета привернути увагу туристів до міста з багатою історією Володимира-Волинського.

Окрім того, Ігор Гузь наголосив на тому, що захід відбувається без алкоголю: «Це нормально, адже тут потрібно відпочивати душею, тілом, під музику, приходити разом із дітьми».

«Я дуже вдячний Володимир-Волинській міській раді, зарічанській громаді, тутешнім нашим спонсорам, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і ТМ «Епікур», нашому оргкомітету, який півроку працював над організацією фестивалю, волонтерам. Протягом цих двох днів нас чекає набагато насиченіша програма, ніж того року. Я сподіваюся, що все вдасться, і ми інтенсивно та з насолодою з понеділка будемо готувати наступний «Княжий», – сказав Ігор Гузь.
Мер Володимир-Волинського Петро Саганюк пригадав, що минулого року, коли тільки зароджувався фестиваль «Княжий», не всі вірили в те, що він вдасться.

«Сьогодні ми відкриваємо вже другий фестиваль. Повірте, він матиме довге продовження, і ми ще не один раз зустрічатимемося в цьому прекрасному парку, на цій святій землі, під час «Княжого», – сказав Петро Саганюк.
Голова Зарічанської сільської ради Ігор Пальонка, своєю чергою, звернув увагу на те, що фестиваль повертає «славну та багатогранну історію краю».
До проведення фестивалю долучилися також гості з гміни Грубешів сусідньої Польщі. Як відзначив представник гміни Петро Тарасюк, на «Княжому» виступлять члени групи, що займається історичною реконструкцією, та представляють древніх готів.
Опісля вітальних слів, які пролунали зі сцени дійств, «Каретний двір» зі Львова презентував кінну кавалькаду, лицарі з луцького клубу «Айна Бера» провели показовий масовий бій, а готи з Польщі представили свою історичну програму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus