USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Володимир-Волинський зібрав майстрів на коровай-сузір’ї. Фото

2 Жовтня 2016 15:36
Фестиваль традиційної національної культури “Український коровай-сузір’я” відбувається сьогодні, 2 жовтня, у Володимирі-Волинському.

Святкові заходи розпочались з 10-ї години ранку у парку “Слов’янський”. До міста прибуло чимало офіційних делегацій із міст Волині та Республіки Польща, - повідомляє БУГ.

В рамках фестивалю “Коровай-сузір’я” організатори проводять ще один – кінофестиваль “Зерно”. Кінофестиваль стартував об 11-й годині в культурно-мистецькому центрі.

В програмі кінофестивалю показ документальних короткометражок: “Життя для дітей та їх сімей”, “Есе про Крим”, “Лист солдатам”, “Діти АТО”, “Схід і Захід – разом”, “Богданчик”, “Діти Донбасу”, “Світязь: дорога болю і слави”.

Додамо, що в кінозал, окрім солдатів військової частини прийшло ще близько 20 людей, серед яких Едуард Залуський, редактор газети “Місто Вечірнє”, та депутат обласної ради Костянтин Зінчевич.

Далі заходи перемістились на вулицю. Офіційні делегації ходою прийшли до обеліска Слави та стели Пам’яті Небесної Сотні, де відбулась панахида та покладання квітів. Звідти святкова хода попрямувала на вулицю Небесної Сотні та в парк “Слов’янський”.

Фестиваль відкривали делегації не тільки з України, але й гості із сусідньої Польщі. Так, привітати жителів Володимира-Волинського та району прибули: Світлана Мишковець, заступник голови Волинської ОДА, Юрій Горбенко, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, Петро Саганюк, міський голова Володимира-Волинського, Валерій Діброва, депутат Волинської облради та директор ТзОВ “П’ятидні”, Андрій Бокоч, помічник нардепа Ігоря Гузя, Лєшик Червонка, віце-староста Грубешівського повіту, Павел Августевак, радника повіту Грубешівського, Павел Осінський, голова ради гміни Городло, Андрій Бадзюнь, голова Іваничівської райради, Вікторія Магдисюк, керуюча справами Нововолинської міської ради, Сергій Карпук, голова Шацької райради, Микола Сушик, голова Любомльської райради, Андрій Броїло, голова Ковельської райради, Віктор Козак, голова Ковельської РДА та Микола Пархомук, голова Любомльської РДА. Також шану віддали головним організаторам фестивалю Наталії Василець, голові Володимир-Волинської РДА та Роману Гуку, голові райради.

У святковій програмі фестивалю виступатимуть народний аматорський хор культпрацівників району “Любисток”, ансамбль народної пісні “Розмай”, дитячий вокально-хореографічний ансамбль “Зернятко”, юнацько-дитячий ансамбль народних танців “Полуничка”, колективи із Польщі.

На території фестивалю працює: фотовиставка “В об’єктиві Володимирщина”, виставка короваїв та снопів, виставка квіткових композицій, ярмарка ручних робіт, медова та сільськогосподарська ярмарка.

Святкування планують завершити близько 19-ї години – частуванням гостей короваями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus