USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ГПУ просить зняти недоторканність одразу з п’ятьох депутатів

22 Червня 2017 08:28
Одразу п’ятьом народним депутатам генеральний прокурор Юрій Луценко просить скасувати недоторканність. До парламенту надійшли подання щодо – Борислава Розенблата («БПП»), Максима Полякова («Народний фронт»), Олеся Довгого («Воля народу»), Андрія Лозового («Радикальна партія») та Євгена Дейдея («Народний фронт»). Голова Верховної Ради Андрій Парубій уже направив відповідне подання до регламентного комітету, інформує Радіо Свобода.

Так, причиною подання стосовно Лозового стало те, що народного депутата підозрюють у «навмисному ухиленні від сплати податків в розмірі 1,8 мільйона гривень». Що стосується Довгого, то ГПУ вбачає у його діях «ознаки зловживання службовими обов'язками, вчиненого у співучасті, з метою незаконного відчуження десяти земельних ділянок природно-заповідного фонду - заказника «Острів Жуків», загальною площею 44,25 га».

Євген Дейдей підозрюється у незаконному збагаченні на суму понад 6,1 мільйона гривень.

Одним із найгучніших є «бурштиновий» скандал довкола депутатів Розенблата та Полякова. У діях Розенблата та Полякова Генпрокуратура побачила ознаки хабарництва у зв'язку з корупційним скандалом довкола видобутку бурштину в Україні. Мова йде про можливе отримання Розенблатом хабарів на суму 280 тисяч доларів, а також зловживання ним впливом. Полякова підозрюють у хабарництві на суму 7,5 тисяч доларів. Генпрокуратура просить Верховну Раду на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для цих двох депутатів.

Самі парламентарі запевняють, що готові позбутись імунітету, адже справа проти них, кажуть вони, – переслідування за антикорупційну діяльність. «Сьогодні зранку я пробудився по будильнику. У мене здоровий сон, я упевнений, що закон на моєму боці. А Ситник працює поза законом», – сказав Поляков.

Підсумки зустрічі

Нетривала зустріч президентів України і США у Вашингтоні і короткі заяви Дональда Трампа після неї викликали в Україні черговий сплеск «пошуків зради» серед супротивників Петра Порошенка. Та у США навіть в такому обмеженому форматі візиту не бачать негативу. Чого більше отримала Україна – плюсів чи мінусів?

Сам Петро Порошенко, підсумовуючи результати зустрічі, заявив, що найближчим часом Україну відвідають декілька ключових представників нової американської адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 22 Червня 2017 09:49
а на уіх слаббо з прокурорами ср*ними включно ?
Учень ПТУ Показати IP 22 Червня 2017 10:34
Закон повинен бути для всіх громадян України одинаковий ! Не порушуй закони - вот і вся недоторканість...Криша недоторканості - це позор для держави !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus