USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ГПУ проводить обшуки в офісах та підприємствах «Укренерго»

12 Липня 2017 13:26
У центральному офісі «Укренерго» в Києві та на підприємствах державної компанії у регіонах відбуваються обшуки. Вранці 12 липня вхід до столичної будівлі «Укренерго» заблокували озброєні правоохоронці, працівників не впускали до приміщення. Про обшук у своєму будинку повідомив і керівник компанії Всеволод Ковальчук.

Про це йдеться у сюжеті Валентини Мудрик у програмі ТСН.

Нині біля будівлі «Укренерго» тиша, під стінами працюють лише журналісти. До півтисячі працівників «Укренерго» вже впустили на їхні робочі місця.

Водночас усередині перебуває кілька десятків слідчих Генпрокуратури та поліцейських - вони проводять обшуки лише в кабінетах керівництва. Зайшли сюди понад чотири години тому і спочатку не пускали людей на робочі місця. У найбільшій енергетичній компанії кажуть, що слідчі показали охороні рішення Печерського суду Києва від 22 червня, на основі якого і проводять обшуки в рамках досудового розслідування кримінального провадження через можливе здійснення закупівель "Укренерго" різних товарів та послуг за завищеними цінами в змові з низкою посадовців.

Ціна питання - мільярд гривень, на які "Укренерго" закупляло різні товари.

Фігурує у кримінальному провадженні з десяток вищого керівництва компанії. Обшуки проводили і вдома у глави НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука. Його на робочому місці немає. Але він опублікував відеозвернення у соцмережі та заявив, що це ніщо інше, як пресинг на нього, який триває майже два роки.

"Ми як відчували, що це має бути. Після вчорашнього нашого повідомлення про те, що ми стали однією з найефективніших компаній з боротьби з корупцією, нам вдалося зекономити 6-7 мільярдів гривень. Я думаю, це може бути пов'язано з підписанням угод з ЄС", - сказав Ковальчук.

Обшуки вдома у глави компанії завершені. Він повертається на роботу.

Із самої будівлі "Укренерго" правоохоронці ще не виходили. Кажуть, що режимний об'єкт працює у штатному режимі.

Тим часом у Генпрокуратурі оприлюднили свою версію обшуків в "Укренерго".

"Генпрокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення тендерної документації службовими особами ДП "НЕК "Укренерго" в особливо великих розмірах за співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг, а також рядом суб'єктів господарської діяльності, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України", - уточнили в ГПУ.

У Генпрокуратурі зазначили, що обшуки тривають у багатьох підрозділах "Укренерго" у всій Україні "з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus