USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ГПУ розслідує мільйонні премії керівництву «Нафтогазу»

4 Липня 2018 20:58
Нарахування премії керівництву НАК Нафтогаз України за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом розслідуватиме Генеральна прокуратура.

Як повідомив Юрій Луценко, відповідне кримінальне провадження вже відкрили, інформує Lb.

За його словами, буде розслідуватися законність такого преміювання.

«Так, почали (кримінальне провадження, - ред.). Питання в тому, чи уповноважена наглядова рада приймати такі рішення. І чи є у них право призначати премії понад фінансове право, понад фінансовий план», - сказав він.

На якій підставі було відкрито кримінальне провадження, генпрокурор не зміг відповісти, але допускає, що - на підставі звернення депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, загальний обсяг премій менеджменту Нафтогазу затверджений на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), що становитиме 46,3 млн доларів. У переліку співробітників компанії, які отримають премію, - 41 особа.

У травні 2018 року мали виплатити першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності Нафтогазу за 2017 рік. Решта премії виплачуватиметься протягом трьох років за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Своєю чергою, прем’єр-міністр Володимир Гройсман вимагав переглянути рішення Нафтогазу про премії. Він зазначив, що уряд виступає проти рішення про виплату багатомільйонних премій правлінню компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus