USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо нардепа від БПП Гончаренка

4 Червня 2016 15:40
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка. Про це повідомив народний депутат від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий.

На своїй сторінці у Facebook він виклав копії відповіді ГПУ народному депутату Ігорю Мосійчуку. У документі йдеться, що стосовно Гончаренка відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 110, частиною 2 статті 161 КК України. В даний час триває слідство, - інформує 112 Україна.

"Мова йде про просування Гончаренком ідей "русского мира" в Одесі, зустрічі з кураторами з ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому", - уточнив Лозовий.
Зазначимо, що документ підписаний 1 червня першим заступником генерального прокурора Юрієм Севруком, а вже 3 червня стало відомо про його відставку.

Довідка. Стаття 110 КК україни "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Частина 2 статті 110 КК - умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі. Вона передбачає покарання обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Частина 2 статті 161 - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою. Такі дії караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років або без такого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
респект Показати IP 4 Червня 2016 18:49
Цього завзятого піонера-губошльопа давно нада було на землю спустити, бо з такою молодою елітою держава ще швидше в могилу скотиться ніж теперішніми совками.
полюх Показати IP 4 Червня 2016 18:54
Ще один губошльоп-лейба вдавав з себе такого борця за Украіну що хотів задавити в обіймах! а скільки іх таких???
бе Показати IP 4 Червня 2016 19:03
він клон лесі (леся) довгоі -го???? !
USA Показати IP 4 Червня 2016 19:06
Революция пожирает своих героев.
не лучанин Показати IP 4 Червня 2016 19:10
ще не один лейба не відповів перед законом! і цей буде не винним.або втіче до Ізраілю
Укр Показати IP 4 Червня 2016 20:28
Засланий козачок.
Гузь Показати IP 4 Червня 2016 21:42
Шо то напрягло
до Укр Показати IP 5 Червня 2016 10:17
до козачка навіть до засланого не дотягує-- він прсто "маланець"
Анонім Показати IP 5 Червня 2016 10:27
В Пороха половина партыъ за Русский мир.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus