USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

ГПУ відкрила справу проти бенефіціарів NewsOne через «фінансування тероризму»

9 Липня 2019 20:38
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарних власників телеканалу NewsOne через можливе фінансування тероризму.

Про це на брифінгу сказав генпрокурор Юрій Луценко, передають Українські Новини.

Луценко повідомив, що два директори офшорних компаній, які є бенефіціарами NewsOne, пов’язані з російським банком Промсвязьбанк, через який здійснюється фінансування оборонного замовлення РФ.

За словами Луценка, досудове розслідування веде Служба безпеки України.

Нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з бенефіціарів телеканалу NewsOne є співвласником російського Промсвязьбанка, за допомогою якого Кремль фінансує війну проти України.

За даними ЗМІ, телеканал NewsOne також пов’язаний з російським банком Відродження.

Власник телеканалу NewsOne Тарас Козак заперечує інформацію про зв’язки каналу з Промсвязьбанком. За його словами, він єдиний власник телеканалу, а слова Луценка є «цинічною брехнею».

Пильна увага ГПУ до каналу NewsOne пов’язана з тим, що 8 липня російський державний телеканал «Росія 1» анонсував проведення телемосту з українським NewsOne під назвою «Надо поговорить».

Президент Володимир Зеленський відреагував на телеміст, який планують провести російський канал «Россия 24» і NewsOne, і назвав його дешевим, але небезпечним піар-ходом.

Зрештою телеканал NewsOne повідомив про скасування телемарафону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 9 Липня 2019 20:41
Пане Прокуроре-не за пізно!?
Лучанка Показати IP 10 Липня 2019 08:47
Проти порошенка & K відкривай!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus