USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Графіки руху та плата готівкою: через погану роботу з вісьмома луцькими перевізниками можуть розірвати договори

17 Березня 2021 11:42
В обласному центрі Волині роботу восьми перевізників визнали незадовільною, оскільки на всіх їхніх маршрутах порушують графіки руху, а також пасажири розплачуються готівкою. З ними можуть розірвати договори.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету міської ради 17 березня.

Так, члени виконкому визнали незадовільною роботу таких підприємців ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД (маршрути № 1, 2, 8, 10, 12, 22, 22а), ТОВ «Фавоній плюс» (маршрут №32), ФОП Федік Л.Г. (маршрут №28), ФОП Макарчук М.П. (маршрути №3,9), ФОП Кубовий Б.А. (маршрути №26, 26а), ФОП Михалюк Ю.П. (№11), ФОП Кашуба Т.І. (маршрут №11), ФОП Тимощук М.С. (маршрут №31).

У перевізників виявили низку порушень, зокрема неналежний відсоток виконання ними розкладу руху на маршрутах (норма 95%), на багатьох з них скаржилися пасажири в службу оперативного реагування «15-80».

Читати ще: Не хочеш подорожчання проїзду – плати карткою. У громадському транспорті Луцька ініціювали постійні перевірки

Окрім того, за результатами перевірок на предмет дотримання водіями автобусів та пасажирами безготівкової оплати проїзду на пасажирів, які не розраховувалися за полуги електронними квитками, було накладено чимало штрафів. Також багатьом з перевізників працівниками управління транспорту та зв'язку видавали приписи про усунення порушень умов договору.

Луцький міський голова Ігор Поліщук поцікавився, чому в автобусах перевізника ВТП «Санрайз» ЛТД 38,5% обіг готівки, чому той порушує договір.

Директор товариства з обмеженою відповідальністю ВТП «Санрайз» ЛТД Микола Лисенюк відзначив, що на підприємстві створена служба контролю.

«На жаль, є прикрий факт. Цей відсоток зменшиться, оскільки ми заключили договір щодо контролю з ЛПЕ», – сказав Микола Лисенюк.

Подібні питання виникали й до інших перевізників. 40% розрахунку готівкою у своїх транспортних засобах директор товариства з обмеженою відповідальністю «Фавоній плюс» Олександр Оплачко пояснив так: «Одна сторона медалі – недобросовісні водії, друга ж – недобросовісні пасажири». Також він зазначив, що облік готівки у маршрутках не ведуть, адже це неможливо зробити.

«Була ініціатива посадити контролерів у кожен транспортний засіб, щоб водій не брав готівки. Також була пропозиція роздати водіям електронні квитки, аби пасажир, який не має електронного квитка, міг придбати його у водія», – сказав Олександр Оплачко.

Перевізники також говорили, що звільняли водіїв, оскільки ті брали готівку, але ситуацію це не змінило. Та й усіх водіїв не звільниш, адже потрібно комусь працювати.

Ігор Поліщук різко висловився щодо перевізників, які виправдовували готівку в маршрутках: «Чому в більшості перевізників оплата готівкою становить майже 50%? На мою думку, це має бути попередженням для перевізників. Нас така робота не влаштовує, лучан така робота не влаштовує. Відвалені колеса, дірява підлога не влаштовує. Прошу відзвітувати мені через тиждень про виконані роботи».

У підсумку перевізників зобов’язали усунути порушення, оскільки з ними можуть бути розірвані договори.

Нагадаємо, на сайті міської ради йшлося про те, що п’ятеро перевізників вимагають підвищити тариф до восьми гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 17 Березня 2021 12:18
Їздять то й добре. Чого вчепилися?
К.лучанин до Анонім Показати IP 17 Березня 2021 12:48
Хочуть щоб не їздили. «Була ініціатива посадити контролерів у кожен транспортний засіб, щоб водій не брав готівки." - тоді надати право контролерам брати готівку і нехай вони звітуються, оскільки це буде їх обовязок. І тема буде вичерпаною.
Луцьк Показати IP 17 Березня 2021 12:30
Пасажирів ,які хочуть оплачувати готівкою шофер має повідомити,що готівка не приймається ,прошу покинути автобус або сплатити карткою.Натомість у кожного шофера стоіть скринька для готівки,перевізник і шофер два чоботи пара.
К.лучанин до Луцьк Показати IP 17 Березня 2021 14:48
Ти не Луцьк, а всього лиш 0,00001 частинка . Яким Законом Україн забороняється оплачувати проїзд гривнею і отримувати квиток за проїзд? Я вже не кажу про порушення прав людини. Обовязок влади робити життя людей комфортним , а не створювати проблеми. Повторю ще раз ОБОВЯЗОК,бо владу для того і обирають. А в нас прикриваються якимись європейськими цінностями, нехтуючи правами своїх людей! В Італії можна платити і е-квитком і грошима. і ніхто там претензій не висуває,проїзд просто повинен бути оплачений. А нас що поробили? Я дивлюсь той же АВЕРС, показують пенсіонера який приїхав у Луцьк із далекого села і не може їхати далі по місту без е-квитка бо не знає де його взяти у "продвинутому" Луцьку. Каже,піду пішки хоч як важко це. І що , це нормально для людей? Це просто ГАНЬБА для такої влади .
Олександр Показати IP 17 Березня 2021 13:49
Чому вчепилися до готівки?ХАЙ БУДЕ ГОТІВКА І КАРТКИ КОМУ ЯК ЗРУЧНО.І ТОДІ НЕ ПОТРІБНО ЦИХ СЕРДИТИХ ТЬОТОК-КОНТРОЛЕРІВ.
ВІРУС Показати IP 17 Березня 2021 13:52
ТАК ХОТІЛИ МАТИ ВЛАСНІ УКРАЇНСЬКІ ГРОШІ,А ТЕПЕР ВИЯВЛЯЄТЬСЯ НИМИ НЕ МОЖНА ЛЕГАЛЬНО КОРИСТУВАТИСЬ....
ВІРУС Показати IP 17 Березня 2021 13:56
І ЩО КОЛИВОДІЙ БУДЕ МАТИ ДЕЯКІ "ЧАЙОВІ",ВЛАДА КРАДЕ МІЛІОНАМИ І В НИХ ВСЕ ДОБРЕ.
Ну ну Показати IP 17 Березня 2021 13:59
2 ка - мабуть єдиний маршрут у місті, що рухається за розкладом. А тролейбуси їдуть +/- 10 хв від розкладу.
qwe Показати IP 17 Березня 2021 17:07
Оплачуємо водію готівку, натискаємо кнопку на валідаторі /додатковому приладі чим легалізуємо оплату готівкою в електронну форму, на пальці отримуємо відбиток чорнилом, що можна витерти потім - у вигляді номеру транспортного засобу (чи чогось подібного ) . І так буде добре! Але це має хтось забезпечити. Проте, Луцьк один з першим ввів електронну оплату проїзду і один з перших її ігнорує! І це прикро.
Земляк Показати IP 17 Березня 2021 17:16
Без квитка значить порушник. Ще пропозиція штрафувати водіїв за неконтрольований обіг готівки!!!!
Земляк Показати IP 18 Березня 2021 11:12
19/03/2021 маршрутка 12 як брали готівку так і беруть здачу дають. Нічого не змінилось.
Земляк Показати IP 18 Березня 2021 15:55
19/03/2021 15:50 маршрутка 9 як брали готівку так і беруть здачу дають. Нічого не змінилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus