USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гречка з Євросоюзу: скільки за кіло?

15 Липня 2016 19:01
У червні Україна імпортувала 1,5 тисячі тонн гречки. 88% імпорту - це гречка з Євросоюзу, пише АПК-Інформ.

Це перша велика закупівля гречки за межами СНД за останні 10 років.

За останні 11 місяців в Україну ввезли 7,8 тисячі тонн гречки. Торік ця цифра сягала 1,2 тисячі тонн. Досі основним постачальником гречки для України була Росія. На неї припадало 82% імпортної гречки. Ще 17% завозили з Євросоюзу і 1% з Казахстану.

Ціна за кілограм гречки в різних супермаркетах відрізняється на 40%. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Найбільш скандальний в Україні продукт - гречка в різних супермаркетах коштує від 34 до 47 гривень за кілограм. Різниця досягає 40%. У деяких магазинах зустрічається ціна в 56 гривень за кілограм. Це пояснюється не тільки націнкою ритейлера та вхідною ціною, але іншими факторами. Хтось продає гречку швидше, хтось спродує повільніше. Старі запаси на тлі різкого подорожчання гречки продають дешевше", – пояснює експерт.

Ціна на гречку почала підвищуватися в травні.

Як поводитимуться ціни на гречку далі, спрогнозувати неможливо, переконаний він.

"Зараз, на ділі, націнки ніяк не регулюються. Є обмеження націнки на товари до 30%. Це по 15% від виробника і ритейлера. Ці норми хочуть скоригувати. Націнку виробника хочуть прибрати, а націнку ритейлера - залишити. Тут я з Мінекономрозвитку погоджуюся. Скажімо, минулої осені ціна кілограма гречки - 9-12 гривень. Плюс третина націнки - виходить 20 гривень. Це був би найвищий поріг", – коментує Дорошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 15 Липня 2016 19:28
У нас кожен колгосп садив гречку.. а льон взагалі золоте дно як буртин
Анонім Показати IP 15 Липня 2016 23:06
Чого би просто не написати, що має місце картельна змова. Що був скуплений весь урожай гречки і хтось на тому добре заробив. Не може бути гречка в одній ціні з курятиною і дорожча за імпортний рис. Все інше казки. А Антимонопольний комітет жує ....гречку.
Луй Показати IP 16 Липня 2016 06:25
Антимонопольний !!!!!ау.З таким геноцидом людей, скоро буде i в нас ,як в Туреччинi.
Анонім Показати IP 16 Липня 2016 10:35
Закупили в Росіі, але провели по бумагам що в Европі.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus