USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громада села Хорлупи самотужки облаштувала спортзал

24 Жовтня 2016 14:41
Невеличке волинське село Хорлупи славиться хорошими досягненнями у футболі. Кілька років поспіль місцева команда ставала чемпіоном району із цього виду спорту. Змагання відбуваються на стадіоні біля школи, де в літню пору тренуються любителі футболу. Взимку – готуються у спортзалі школи. У Хорлупах фізичною культурою займаються і дорослі, й діти. Усе через активну позицію директора закладу Віталія Протасюка.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Маленьке село – великі досягнення

«Я колись працював спортивним інструктором, викладав фізичну культуру. Пізніше проводив групу продовженого дня, яку відвідували здебільшого хлопці. Частенько школярі люблять прогулювати уроки, я зацікавлював їх саме спортом: проводив різні конкурси, щоб їм було цікаво. Коли з роками підлога почала прогнивати, я шукав варіанти розв’язання проблеми, адже у такому приміщенні тренуватися було нереально», – розповідає директор школи Віталій Протасюк.

Не лише у футболі здобувають першість місцеві жителі. Вихованка Хорлупівської школи Ольга Лещук є чемпіонкою світу з кіокушинкай карате. Про видатну землячку молодшому поколінню розповідають у музеї, що функціонує у навчальному закладі. Там зібрали всі нагороди спортсменки. Інше приміщення музею облаштовано старовинними знаряддями праці та предметами повсякденного вжитку. Всі експонати на виставку принесли місцеві жителі.
Навчальний заклад у Хорлупах збудували у 1971 році. Відтоді проводили часткові ремонти у приміщеннях, втім до капітальних справа не доходила. У школі навчається 48 дітей, хоча приміщення розраховане на 320. Уже кілька років проблемним був спортзал, де прогнила підлога. Щоб можна було проводити уроки фізкультури відповідно до техніки безпеки, робили часткові ремонти із заміни підлоги, та проблеми це не розв’язувало.
«У спортзалі дерев’яна підлога, яку не змінювали десятиліттями. Через вологу прогнили лігари. Ми намагалися самотужки хоча б частково міняти дошки, однак наших сил виявилося замало», – каже вчитель фізичної культури Олександр Корнійчук.
Що важко одному – можна вирішити спільно

Коли у травні цього року в Ківерцях відкрили представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», батьки разом із директором школи вирішили звернутися по допомогу в проведенні капітального ремонту у спортзалі. Кошти Фонд виділив на матеріали, а громада долучилася до ремонтних робіт. Батьки разом з директором та техпрацівниками повністю замінили підлогу, пофарбували стіни та стелю.
«Село Хорлупи – приклад того, як разом можна досягати бажаного результату. Люди хотіли якнайшвидше розв’язати проблему, яка їх бентежила кілька років. До проведення ремонту долучилися батьки та директор закладу», – розповідає менеджер ківерцівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольга Матвійчук.
«Першочергово потрібно дбати про здоров’я дітей. У селі мало розвинена спортивна інфраструктура. Тут немає спеціально облаштованих футбольних полів, належного спортивного інвентарю. Це приклад того, як держава оминула увагою сільську школу та розвиток спорту», – зауважує народний депутат України Ірина Констанкевич.

Облаштування спортивного залу в Хорлупах – ще один приклад того, як спільно можна втілити ідею в реальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ківерці Показати IP 24 Жовтня 2016 15:31
І в якому це століті Хорлупи були чемпіонами району?
волинь Показати IP 24 Жовтня 2016 17:38
небули ніколи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus