USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громаді Луцька повернули землі поблизу парку

26 Травня 2015 15:05
Земельну ділянку поблизу Парку 900-річчя повернули у власність громади обласного центру. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Рішенням Луцького міськрайонного суду задоволено позов прокурора міста Луцька про повернення в комунальну власність громади обласного центру земельної ділянки площею 0,1 гектари й вартістю понад 240 тисяч гривень на вулиці Космонавтів, що межує з Парком 900-річчя Луцька.

У листопаді минулого року прокуратура Луцька здійснила перевірку за зверненням депутата Луцької міської ради Сергія Сівака з приводу порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність лучанам земельних ділянок площею близько 1 гектара біля парку.

З'ясувалося, що попри те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок визнали незаконним, Луцький міськрайонний суд скасував його за позовом прокурора Луцька ще навесні 2002 року, розпорядженням Луцького міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам було присвоєно поштові номери, а їхнім "власникам" видано державні акти про право власності на земельні ділянки.

Відтак прокурор Луцька в інтересах держави звернувся до Луцького міськрайонного суду із позовами до Луцької міської ради, Управління Держземагенства України у Луцькому районі та власників ділянок, аби визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.

Наразі один позов прокурора задовольнили, ще 7 перебувають на розгляді у суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus