USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Громадські активісти вирішували долю лісництва без лісників

24 Квітня 2014 12:05
У лісництві обговорювали створення нової громадської ради та нових кандидатів на посаду «головних лісників». Однак, жодного представника від лісового господарства на захід не з’явився.

Громадське обговорення щодо створення громадської ради при управлінні лісового та мисливського господарства у Волинській області відбулося сьогодні, 24 квітня. Так, ініціативна група, до складу якої увійшли представники громадськості, підприємців та професіоналів галузі, обговорювали необхідність створення та формату і завдань цієї громадської ради.

На захід запросили тих, кому цікава доля лісового господарства Волині, а також представників ЗМІ.

Так, очільник волинського осередку Правого сектора Павло Данильчук наголосив, що нещодавно активісти уже змусили одного одіозного управлінця залишити посаду. Мова йшла про екс-очільника Волиснького лісового та мисливського господарства Богдана Колісника.

«Є пропозиція сьогодні або завтра призначити нового керівника нашого лісового господарства. Тому ми і створюємо громадські ради ради», - зауважив він.

Також представник ПС на Волині Ігор Семенюк зазначив, що якщо таку рада створять при управлінні лісового господарства, це не означає, що організація буде підпорядковуватись управлінню. Також, на його думку, у процесі «народження» ради братимуть участь організації, які найкраще проявили себе під час революції.

Зі слів одного із створення громадської ради на Волині Анатолія Литвинчука, потреба у громадському контролі лісничої галузі виникла на вимоги часу та революції.

«Лісове господарство – корумповане. Централізація влади установи була доведена до рівня диктаторського управління. Також забували тут й про державну політику. сьогодні дуже популярними є лозунг про те, що ліс - багатство народу. Однак, з огляду на ті аншлаги, що відбуваються, ми бачимо, що ліс – далеко не народне багатство. Корупціонери використовують його в корисливих цілях. Тому ліс має споживацький характер. Щорічно знищують біля 3 гектарів лісу. Виникає питання: куди направляються кошти?», - наголосив доповідач.

Утім, представник союзу адвокатів України Євген Багацький зауважив, що роль такої ради – виключно наглядова, зокрема, по виконанню коменрціних завдань:

«Ініціативи, створені громадськістю, можуть подаватися на рекомендаціно-законодачому рівні. Але ми ніколи не зможемо і не будемо контролювати виконавчі органи», - резюмував він.

Наразі у залі ведуться дискусія на тему доцільності чи недоцільності створення громадських рад, функцією яких буде контроль за діяльністю лісового господарства Волині.

У склад громадської ради планують включити 15 чоловік. сьогодні ж обіцяють затвердити її склад.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
сектант Показати IP 24 Квітня 2014 12:25
візміть мене лісовим началником я був 2 рази на майдані!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????............
дуб Показати IP 24 Квітня 2014 12:40
зібрати б тих "активістів", дати б сокиру в руки і хай би гектарів з декілька прочистили того зарослого лісу - отоді було б набагато більше користі, ніж ото так революційно обговорювати потребу у раді, яка 100 літ комусь там потрібна. є вже люстровані вами правоохоронці і нехай вони контролюють, а то повдягали зелені форми і скрізь давай сунути.
тая до дуб Показати IP 24 Квітня 2014 13:24
Не скрізь, а там де пахне грошима!!!
береза Показати IP 24 Квітня 2014 12:43
а тих активістів так багато, що окремі фотки по кілька разів. специ - і по дубу і по грабу і по всьому. маленькі діти граються пісочком, а ті здоровила - революцією.
пояснення Показати IP 24 Квітня 2014 13:36
Заводи, фабрики, метал, військові частини, корисні копалини розікрали. Залишився ліс, який і хочуть підібрати під себе правосєки. Там ще можна якусь копійчину притирити, от і пруться немитими рилами у лісове господарство, хоча розуміються у ньому, як свиня у зорях.
1 Показати IP 24 Квітня 2014 15:03
От цікаво оцінити механізм роботи цієї громадської ради. Як люди які в більшій мірі (особливо це стосується активістів ПС, Самооборони) поняття не маючи, що таке лісове господарство будуть його контролювати? Про це навіть противно читати... Одне чим вони можуть вплинути і допомогти галузі - це посідати в свої автомобілі і 24/7 патрулювати ліси на випадки перевезення "лівого лісу". А сидячи в тому управлінні і розводити полеміку - то тільки можна так прикривати свої особисті інтереси.
Співчуваючий Показати IP 24 Квітня 2014 17:03
Ще в охороні праці ліс не чищаний, бабки не зібрані, а пенсіонерів пів - управління!!!
2 Показати IP 24 Квітня 2014 22:31
лісників по всіх лісництвах полюструвати набрались вже як і митники
до 2 Показати IP 25 Квітня 2014 01:12
давай тебе постав лісником
Міра Показати IP 25 Квітня 2014 11:13
Хай би краще перевірили,що зроблено по лісових господарствах з питань охорони праці!Ще трохи - і там нещасні випадки забезпечені.Гроші тільки на бензин, щоб щоденно їздити куди захочеться, а то й додому за не один десяток кілометрів. Ніхто не обурюється,бо бояться - невідомо, кому і як "служити" треба буде! А ліс ніколи не був багатством людей, а лише - їхнім! Навести порядок треба і в мисливських угіддях! Але питання хто це зробить? Оці? Так хто вони? Таких "універсалів" ще до цього не було. Де ж вони були раніше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus