USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громадськість Волині стурбована закриттям україномовних теленовин у Польщі

7 Серпня 2009 11:42
Громадська рада при голові Волинської обласної державної адміністрації ухвалила звернення щодо «сприяння в забезпеченні інформаційних потреб україномовної громади, що проживає на території Республіки Польща», – повідомляє 7 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Заступник голови громадської ради Олександр Мартинюк зачитав проект звернення, адресований Генеральному Консульству Польщі у Луцьку та Міністерству закордонних справ України. У ньому йдеться: «Громадські організації Волині з щирим занепокоєнням сприйняли інформацію про рішення польського телеканалу TVP про припинення трансляції єдиної в ефірі польського загальнодержавного телебачення україномовної програми теленовин. Ця звістка засмутила україномовну громаду, яка проживає на території Республіки Польща...
 
На жаль, наміри припинити трансляцію україномовної програми були використані недоброзичливцями для протидії розвитку дружніх та добросусідських стосунків між народами України та Польщі. На фоні інших дій та суперечливих заяв політичних сил в обох наших країнах, припинення трансляції україномовної телепрограми новин створює додатковий психологічний дискомфорт україномовній громаді Польщі, ускладнить діалог між неурядовими організаціями двох країн...
 
Ми, представники громадських організацій Волині просимо вас звернутися до відповідних урядових структур Республіки Польща стосовно сприяння у налагодженні співпраці з україномовною громадою засобів масової інформації та продовження трансляції програми новин українською мовою на одному з польських загальнодержавних телеканалів».
 
Від МЗС України громадська рада просить всебічної підтримки у забезпеченні інформаційних потреб українськомовної громади, яка проживає на теренах Польщі, а також відповідних потреб польськомовної громади в України.
 
Текст звернення був прийнятий консенсусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus