USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гроші на паркан навколо притулку для собак проситимуть у Волиньради

18 Березня 2015 15:13
Збудувати бетонний паркан зі звукоізоляцією навколо притулку для тварин в Луцьку планують декілька років. Досі. В силу різних причин, кошти з держбюджету так торік і не надійшли.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук, яка є ініціатором і розробником проекту розбудови притулку, розповідає, що за цей час перезнайомилася з п’ятьма чи шістьома Міністрами екології.

Нагадаємо, КП «Ласка» кілька років поспіль подає проект розбудови притулку, одним з пунктів якого є будівництво паркану зі звукоізолюючого бетону, аби галас тварин, які там перебувають не заважали лучанам.

Однак, попри те, що торік гроші обіцяли виділити з Фонду охорони навколишнього середовища, їх не дали, зважаючи на ситуацію в країні. До слова, у 2013-му гроші таки надійшли, але так пізно, що освоїти їх не змогли і кошти повернулися в Київ.

Цього року в силу вступили зміни до бюджетного кодексу, згідно з якими частина коштів державного екологічного Фонду передані в обласні бюджети. Відтак, в Міністерстві порадили звернутися в обласну раду, аби волинські депутати виділили гроші на будівництво паркану.

Вартість будівництва паркану (за старими цінами) – 500 тисяч гривень. Однак, Дана Новарчук каже, що в них є підприємство, яке готове збудувати паркан за ці гроші, незважаючи на ріст цін на матеріали, адже воно є й спонсором притулку. В Міністерстві припустили, що кошти можна було б виділити на умовах співфінансування: частину виділила б обласна рада, а частину – Міністерство.

Тож, до 14 квітня Дана Новарчук вже не вперше планує подати проект в Міністерство, а потому – просити гроші на будівництво паркану у обласних депутатів. Щоправда, міський голова Микола Романюк під час засідання міськвиконкому зауважив, що, ймовірно, кошти доведеться шукати в міському бюджеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 16:23
продавайте собачий жир ..буде вам забор
1212 Показати IP 18 Березня 2015 17:05
Задовбали з тими собаками!!!! невже немає де діти 500 тисяч бюджетних коштів!!!!! краще на лікування хворих діток потратьте ніж на забор для собак!!! таке враження що ми живемо в надзвичайно багатій державі, все в нас є тільки собаки страдають без забора!!!! ЖАХ.
ага до 1212 Показати IP 18 Березня 2015 22:04
як ж задовбали такі як ти! Для того шоб не збирати потім гроші на лікування дитини, яку може вкусити собака, треба забор для притулку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus