USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гроші на проїзд луцьким пільговикам даватимуть із міського бюджету

15 Березня 2018 16:11
Лучани-пільговики їздитимуть у тролейбусах та маршрутках за рахунок міського бюджету. Щомісяця на це їм даватимуть по кілька сотень гривень.

Про це розповіла заступниця начальника департаменту соціального захисту Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко, повідомляє Волинь24.

Нагадаємо, у середу, 14 березня, Кабмін запровадив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Це означає, що відтепер пільговики платитимуть за проїзд у громадському транспорті, однак гроші на це їм даватимуть з бюджету.

Зі слів заступниці департаменту соцзахисту, кошти надаватимуть з місцевих бюджетів, а виплачуватимуть їх щомісяця.

«Буде надаватися сума, яка дорівнює середній вартості 30 поїздок. Середню вартість вже незабаром визначать в облдержадміністрації», - каже Людмила Сірбіненко.

Посадовиця додає, що згідно з постановою уряду, для інвалідів 1-2 груп та дітей з інвалідністю розмір виплат може подвоюватися.

«Якщо особи мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, то виплати також подвоюються», - коментує чиновниця.

Крім того, Людмила Сірбіненко запевняє, що постанова про монетизацію пільг на проїзд не передбачає зменшення кількості пільгових категорій.

Вона каже, що нині питання пільгового проїзду у кожному місті та районі вирішується різними шляхами. Якщо виплати по місту здійснюватимуться із міського бюджету, то із міжміськими перевезеннями може бути проблема.

«Один із прикладів вирішення монетизації пільг на проїзд – це Княгининівська ОТГ, яка уже сплачує певну суму для пільгових категорій», - зазначає чиновниця.

Вона додала, що розрахунок середньої вартості проїзду у міському та міжміському транспорті поки не робили. Нині в облдержадміністрації визначатимуть суми щомісячних виплат пільговим категоріям населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вовк Показати IP 15 Березня 2018 17:27
то вже стари нероби будуть на халяву соватись по маршрутках.Краще видати самокати або скейти
Анатоль_ Показати IP 15 Березня 2018 18:26
За це начальству наше спасибо. А по скiльки будут давати грошей пенсiонерам на руки?
КЛАВА Показати IP 15 Березня 2018 19:26
А ніяк не будуть - буде постійна заборгованість у зв"язку з відсутністю коштів ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus