USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гроші та навчання у РФ: Путін шукає нові методи для втягування білорусів у війну

23 Березня 2022 15:13
Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» з рядовим складом.

Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі, повідомляє Головне управління розвідки у Facebook.

За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонують грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць. На додаток – пільгове навчання в російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, у Рязанському повітрянодесантному командному училищі).

Зокрема такі випадки зафіксовано в підрозділах 103-ї повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі.

Читати ще: «В наші болота й ляжете»: чи готова Волинь дати відсіч ворогу з білоруського напрямку

Попри це, серед білоруських військових відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участі у бойових діях. Тих же, хто дав згоду, виключають зі списків особового складу підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі.

Читати ще: Білорусь може почати вторгнення з провокації

Наразі серед вищого воєнно-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Переважну кількість особового складу, яка відмовляється від участі у так званій спеціальній операції, перевіряють на зв’язки з опозицією. Нелояльних до РФ командирів замінюють.

Читати ще: «Тримаємо оборону»: батальйон «Луцьк» нараховує вже понад 8000 добровольців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus