USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наслідки нічного бунту в Луцькому СІЗО. Офіційний коментар

14 Квітня 2016 11:25
В результаті протиправних дій у Луцькому СІЗО вчора, 13 квітня, близько 22 години 26 ув’язнених нанесли собі членоушкодження у вигляді різаних ран передпліччя рук.

Трьох ув’язнених карети швидкої допомоги доправили до лікарні.

Про це повідомили у прес-службі управління ДПтСУ у Волинській області.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, вчора, 13 квітня, близько 22 години 10 хвилин у Луцькому слідчому ізоляторі допущено масові безпорядки та групове поранення ув’язнених.

З метою тиску на адміністрацію установи для послаблення режиму тримання, отримання непередбачених законодавством пільг та переваг ув’язнені камер внутрішніх постів №№4, 5, 6 стукали в двері камер, викидали з камер особисті речі, виливали воду, підпалювали особисті речі, пошкоджували майно камер.

Для надання медичної допомоги прибували 3 карети швидкої медичної допомоги. Трьох ув’язнених було доправлено до лікувального закладу МОЗ України. Після надання кваліфікованої медичної допомоги ув’язнені повернуті в слідчий ізолятор.

Після проведення роз’яснювальної роботи протиправні дії ув’язнених були припинені власними силами приблизно в 23 годині 50 хвилин. Сили та засоби поліції та інших правоохоронних органів не задіювались.

Цілісність камер не порушена, всі ув’язнені залишились у своїх камерах, Фізична сила і спеціальні засоби до ув’язнених не застосовувались. Травм і тілесних ушкоджень працівники не отримали.

На місце події прибули керівництво управління ДПтС України у Волинській області, прокуратури Волинської області, ГУ Національної поліції у Волинській області та слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області.

На даний час надзвичайну подію локалізовано, оперативна обстановка в слідчому ізоляторі контрольована, всі ув’язнені перебувають на своїх місцях. По даному факту проводиться службове розслідування.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, за фактом масових безладів у СІЗО розпочато кримінальне провадження.

Так, Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому сьогодні слідчим відділом Луцького ВП ГУНП в області за фактами масових безладів у Луцькому СІЗО за ознаками злочинів, передбачених статтею 391 (злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань) та статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

Нині проводяться усі необхідні слідчі дії задля встановлення об’єктивної істини.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівника Луцької місцевої прокуратури.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан Бандера Показати IP 14 Квітня 2016 11:59
Пропоную провести люстрацію в'язнів, і хто не заслуговує на такий почесний статус - вигнати з-за стін закладу
ангст Показати IP 14 Квітня 2016 12:03
коментар було видалено
ігор Показати IP 14 Квітня 2016 18:23
дістали!
Наголовскі Показати IP 5 Січня 2017 04:26
Правильно зробили дістали собаки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus