USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зустріч Порошенка з нардепами щодо сутичок під ВР зірвалася

18 Жовтня 2017 20:20
У середу, 18 жовтня, група народних депутатів вирушила на зустріч з президентом України Петром Порошенком в Адміністрацію президента на Банковій, повідомив нардеп Мустафа Найєм.

"Я разом з народними депутатами Світланою Заліщук та Юрієм Левченком йдемо на зустріч з президентом. Решта народних депутати, які хотіли зустрітися з главою держави, зараз змушені залишатися на Грушевського на випадок повторних зіткнень", - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Як передає Інтерфакс-Україна, Найєм на мітингу під Верховною Радою заявив, що має намір обговорити з президентом питання створення Антикорупційного суду, а також умови проведення мирного мітингу.

Згодом стало відомо, що група з п'яти народних депутатів, які вимагають створення Антикорупційного суду, відмовилася зустрічатися з президентом України Петром Порошенком через відмову прийняти усіх їх в приміщенні Адміністрації президента. Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко у соціальній мережі Facebook.

"Адміністрація відмовилася прийняти групу депутатів у повному складі: Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Юрій Дерев‘янко, Юрій Левченко і я. Перший заступник глави АП Віталій Ковальчук повідомив, що готові прийняти лише трьох депутатів - без Левченка і Дерев‘янка. Ми не вважаємо можливим брати участь в такій зустрічі без колег", - повідомив Лещенко.
Перший заступник глави АПУ Віталій Ковальчук нагадав нардепам, які представляли інтереси мітингувальників та прийшли на зустріч з Президентом, що акції повинні носити мирний характер, без провокацій з обох боків.

Відповідне відео опублікував на своїй сторінці у Facebook керівник департаменту Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Володимир Горковенко.
Нагадаємо, що 17 жовтня біля будівлі Верховної Ради почався безстроковий мітинг на підтримку політичних реформ. Зокрема, активісти вимагають скасувати недоторканність нардепів, створити Антикорупційний суд і ввести відкриті партійні списки на виборах.

Згідно з оцінками правоохоронців, в перший день акції протесту вийшло близько 4500 осіб.

18 жовтня під Верховною Радою між протестувальниками та поліцією сталися сутички, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Через бійку поліція затримала 11 активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus