USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Група Вагнера» залякує сім'ї своїх бійців та забороняє перевіряти труни, – ISW

21 Січня 2023 10:32
Представники «групи Вагнера» залякують членів сімей своїх бійців, не дозволяючи їм перевіряти труни загиблих на війні близьких.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Аналітики пишуть, що «група Вагнера» вдається до спроб заявити про себе як про ефективну військову структуру. Водночас називають угруповання паразитичною воєнізованою організацією.

У ISW вказали на те, що в інформаційному просторі з'являються історії, як родичі загиблих вагнерівців отримують неправдиву інформацію про їхній стан та місце перебування.

Читати ще: США визнали ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією: що це означає

«На це вказує заява депутата Держдуми Євгенія Ступіна, згідно з якою сім'ї росіян, які підписали контракт із «групою Вагнера» й вирушили воювати до України, скаржаться на повну відсутність звісток про своїх близьких», – зазначають експерти.

Читати ще: Британська розвідка відзначила все більшу легітимізацію ПВК «Вагнер», яка стала ключовою у війні

Аналітики також посилаються на дані російського видання «Дождь», що опублікувало історію про жінку, яка отримала запечатану труну свого чоловіка, свідоцтво про смерть і медаль, проте після похорону дізналася, що він живий – його затримали правоохоронці в Україні.

«Ці звіти припускають, що у «групи Вагнера» відсутні основні адміністративні органи для ведення обліку окремих військовослужбовців та належного спілкування з владою», – додали аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Січня 2023 14:38
такий хаотичний стиль висвітлення війни часом не допомагає ворогу? книжка пише, що в інфопросторі взагалі не повинно бути згадки про ворога, окрім інформації від офіційних спікерів влади. чи хтось працює на ворога?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus