USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Грузинські діти-біженці з міста Горі відвідали Почаївську лавру. ФОТО

8 Грудня 2008 08:50
Волинська єпархія продовжує духовне окормлення дітей-біженців із братньої православної Грузії, які перебувають на психологічній реабілітації у місті Луцьку. Про це 8 грудня інформують «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби Волинської єпархії УПЦ, 7 грудня з благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта група з тридцяти семи грузинських дітей звершила паломницьку поїздку до Свято-Успенської Почаївської лаври. Зі сторони Української Православної Церкви групу супроводжували протоієрей Олександр Богданов та ієродиякон Ніфонт (Омельчук), семінаристи ВДС, українські діти. Зранку в п’ятницю від Свято-Покровського храму міста Луцьк, взявши у владики благословення на подорож, паломники вирушили у дорогу.
В автобусі діти помолилися, заспівавши «Отче наш» на грузинській мові. Години дороги сплинули непомітно – були заспівані Державні гімни та народні пісні України та Грузії, діти самі придумали благочестиву розвагу, коли надумали рахувати храми, які траплялися на шляху.
Прибувши до Почаєва, група передусім вирушила до Свято-Троїцького собору і вклонилася святим мощам преподобних Іова й Амфілохія, які там тимчасово розміщені. Коли грузинські паломники ввійшли до Свято-Успенського собору – служилася Божественна Літургія; було цікаво дивитись, як діти дружно поставали на коліна і молилися.
Представники Волинської єпархії у цей час отримали благословення монастирського керівництва самим провести екскурсію по святиням лаври. Ознайомлюючи паломників з історією й особливостями почаївських святинь, отці підвели їх до усіх визначних місць лаври.
Уклонившись святиням, скуштувавши води зі стопи Божої Матері, група вирушила додому. По дорозі додому ієродиякон Ніфонт провів із грузинськими гостями кілька ігор і вікторин, присвячених Почаївській лаврі. В якості нагороди переможці отримали просфори і книжечки.
Увечері щаслива і переповнена враженнями дітвора прибула у Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Агностик Показати IP 8 Грудня 2008 13:20
Краще б водили дітей в театр, кіно і музеї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus