USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Грузинський рятівник української нації»: боротьба з корупцією триває

29 Березня 2016 15:03
Голова Одеської області Міхеіл Саакашвілі голосно заявляє про боротьбу з корупцією. Йому, завзятому рефортатору, довірили майбутнє регіону. Проте, іронізують експерти, замість вирішення одеських проблем борець відправився у тур Україною з антикорупційними форумами.

Такий популізм з боку чинного голови Одеської ОДА негативно оцінюють і в Україні, і в Європі.

Свого часу, британський журналіст Томас де Вааль заявив: "В Європі, як і в Україні, все чіткіше бачать ціну популізму та порожніх обіцянок Михайла Саакашвілі, який зараз замість того, щоб займатися розвитком ввіреного йому регіону, влаштував вояж українськими регіонами у форматі "Антикорупційоного форуму".

Тендерні парадокси

Гастролюючи Україною, реформатор, не втомлюється дивувати парадоксами - цього разу від департаменту екології ОДА. Так, ЗМІ іронізують щодо того, що 11 мільйонів заплатить Одеська ОДА продавцеві газу і м'яса за екологічне дослідження води та грунту в рамках спільного українсько-молдовсько-румунського проекту щодо збереження Дунаю, - йдеться у матеріалі найрейтинговішого одеського видання "Думская".

Все б нічого, але подібну роботу цілком можуть виконати вчені Фізико-хімічного інституту ім. Богатського НАН України, Інституту морської біології НАН України, працівники Одеського екологічного університету, профільних факультетів ОНУ ім. Мечникова та інших одеських вузів.

Однак жодна з цих організацій в оголошеному чиновниками Саакашвілі конкурсі участі не брала. На тендер подали заявки: від київського ТОВ «Бізнес Інформація Технологія», яке займається будівництвом, від київського ТОВ «Регнум Орис», яке спеціалізується на торгівлі нафтопродуктами, і від Одеської національної академії харчових технологій.

У підсумку перемогла київська фірма «Регнум Орис», яка запропонувала виконати ці роботи за 10,87 мільйона гривень - на сто тисяч дешевше конкурентів.

Згідно з наявною інформацією, в 2013 році підприємство продало великі партії м'яса в Російську Федерацію і торгувало зрідженим газом на внутрішньому ринку. У 2014-му фірма потрапила в поле зору правоохоронців, які підозрювали ТОВ в причетності до фіктивних (безтоварних) операцій.

Засновник і директор ТОВ - Олена Реутова, яка також є засновником колекторської фірми «ЮА груп», яка вибиває борги для «Київводоканалу».

Це не єдиний тендер, який департамент екології ОДА проводить в рамках міжнародної програми збереження Дунаю. Раніше переможцем конкурсу став 26-річний підприємець Роман Малик. За 2,5 мільйона гривень він проведе три семінари - в Кілії, Вилковому та Ізмаїлі.

Скільки коштує підпис Саакашвілі?

Райська земля узбережжя Одещини - 18-кілометрова Будакська коса. Вона є найкращим «пляжем» Білгород-Дністровського району і, власне, всього регіону.

Свого часу всемогутній (за місцевими масштабами) клан Барвіненка зазіхав взяти тут шматок землі, але не вийшло. Фірмі «Проксіма» (господар якої - депутат облради Дмитро Барвіненко - батько нардепа Віталія- співтовариші) поставив палки в колеса колишній Приморський сільський голова В'ячеслав Козубенко. Він, як кажуть, принципово боровся із загарбниками. За це і поплатився - на минулих виборах «вдячні» селяни його не обрали.

Але те, що не вийшло навіть у Барвіненко, вдалося якомусь Бурзаковському Б.С.

На самій косі (навпроти Сергіївки) на території Шабского сільради Білгород-Дністровського району він отримав в оренду на 49 років земельну ділянку площею 1,5 га «для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення (для реконструкції та обслуговування будівлі рятувальної станції - землі рекреаційного призначення)». Це так званий «цілісний майновий комплекс № 68».

Таке розпорядження від 9 жовтня 2015 року № 711 / А-2015 підписав голова Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі. А контроль за його виконанням поклали на першого заступника Саакашвілі Володимира Жмака (наводить на думку, що зроблено це з його подачі - адже загальновідомо, що саме через Жмака йдуть фінансові потоки, контрольовані ОДА), - інформує Рупор Одеси.

Наразі на вказаній ділянці коси півтора гектара золотої землі обгороджено парканом. Що ж знаходиться за ним? Все таємне стає явним - Бурзаковскій, виявляється, вже побудував на орендованій території яхт-клуб і готель.

Від дій новоявленого будівельника постраждав і сам курорт Сергіївка. Потрапити сюди на косу можна або морем, або по мосту. І ось з цього мосту, призначеного для пішоходів, важка техніка, руйнуючи дорожнє полотно, звозила на об'єкт Бурзаковского будматеріали.

Чому саме ОДА видала розпорядження про здачу землі на косі в оренду? Справа в тому, що за законодавством рекреаційна зона знаходиться у веденні облдержадміністрації, і жодні сесії місцевих органів самоврядування вирішувати ці питання не мають права.

Нет повести печальнее на свете...

«Опікується» Саакашвілі і «простими рибалками». Так, нещодавно до Саакашвілі прийшлиа делегація з «рибалок» дев'яти сіл, розташованих біля Національного природного парку «Тузловські лимани». Чоловіки скаржилися на те, що дирекція парку заборонила ловити рибу в лиманах і вони залишилися без роботи. Турботливий очільник ОДА розмістив пост у мережі з гучними обіцянками таки «добитись справедливості для наших громадян»... «Люди прийшли запитати тільки одне: «Який закон забороняє працювати і жити?», - цитує голова ОДА.

Щоправда, ті, ким чиновник так завзято заходився допомагати, були браконьєрами...

Зрештою, попри те, що і в Україні, і в Європі таки вже навчились відділяти у «реформах» Саакашвілі зерно від полови, є ще когорта тих, хто, зневірившись у власних керівниках і вождях, до сих пір сліпо і фанатично мають ілюзії щодо «грузинського рятівника української нації». Утім чи не помилковий вибір - корупціонер, котрий бореться з корупцією?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
полюх Показати IP 29 Березня 2016 15:31
він не тільки рятівник .а ще й кум
правда прикра Показати IP 29 Березня 2016 15:31
Так тільки й корупціонери при владі!
1234 Показати IP 29 Березня 2016 17:36
Якщо хтось може навести порядок в Україні то це Саакашвіллі і його команда!!!
123 Показати IP 29 Березня 2016 19:49
В Україні справи набагато гірші, аніж про це думає більша частина її населення. 25 років щоденної деградації. Справа не в Саакашвілі, а в тому, що ті, на кому тримається безлад пропонують лікувати країну компресами, а вилікувати можна тільки ампутаціями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus